Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

miraclebox premium mini

Jeżeli masz problem ze swoim tunerem Miraclebox napisz o nim tutaj, a my postaramy się pomóc.

miraclebox premium mini

Postprzez wodzu183 » 2 mar 2016, o 01:01

Witam. Na kazdym sofcie mam problem z rozkodowaniem kanalow z modulu polsatu raz rozkoduje wszystko za chwile juz ich nie chce rozkodowac tylko czesc rozkoduje . Pakiet premium
Avatar użytkownika
wodzu183
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 1
Dołączył(a): 2 mar 2016, o 00:33
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: Cyfrowy Polsat

miraclebox premium mini

Postprzez kaspian » 2 mar 2016, o 19:39

Egami 7.1.6 tylko na dziś działa ok z modułem CI+ jeśli masz CI odpowiednie dane i smiga. :pijaki:
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 497
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 50 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

miraclebox premium mini

Postprzez hawkeye11647 » 24 mar 2016, o 15:18

Witam! Czy ktoś z posiadających Micro lub Mini korzysta na nich z karty TNK HD/NC+ Conax w czytniku wewnętrznym? Jeśli tak to czy odbiór jest stabilny (tzn. czytnik nie zacina się/restartuje po jakimś czasie) ?
MB Micro - OpenPli 4
Avatar użytkownika
hawkeye11647
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 2
Dołączył(a): 10 mar 2016, o 19:36
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 1 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK HD + DVB-T

miraclebox premium mini

Postprzez kaspian » 24 mar 2016, o 17:21

Czytnik wbudowany na 9mhz czasy szybkiej to jakies 260ms ;) nic nie tnie nie zwisa to nie jest nbox z bugiem w czytniku;)
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 497
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 50 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

miraclebox premium mini

Postprzez junior78 » 26 gru 2016, o 22:34

Witam,
właśnie zakupiłem miraclebox premium mini, to jest mój pierwszy tuner linux-owy (EGAMI 7.2.9)
Gdzie się wpisuje linijkę Cccam czy Newcam ?
Avatar użytkownika
junior78
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 6
Dołączył(a): 26 gru 2016, o 19:06
Podziękował: 4 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: C+

miraclebox premium mini

Postprzez kaspian » 27 gru 2016, o 17:13

Po 1 pendrive i wgrac soft 7.2.14. Po wgraniu nowego softu pobierasz oscam z panelu pod niebieskim przyciskiem.Potem pobierasz instalujesz odpalasz i web panel oscama i ustawiasz reader proxy.
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 497
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 50 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

miraclebox premium mini

Postprzez junior78 » 28 gru 2016, o 23:48

W jaki sposób można skomunikować tuner z pc, żeby nie trzeba było np. klepać z pilota linijki z cccam?
Jak wcześniej pisałem zabawę z linuksem dopiero zaczynam, czy są jakieś artykuły dla żółtodziobów gdzie jest łopatologicznie napisane, bo póki co jak przeglądam fora to niestety napisane jest językiem niezrozumiałym dla mnie.
Avatar użytkownika
junior78
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 6
Dołączył(a): 26 gru 2016, o 19:06
Podziękował: 4 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: C+

miraclebox premium mini

Postprzez kaspian » 29 gru 2016, o 19:44

open web oscama pod portem 83,8888 albo 7777 czasem w przeglądarce www wszyskto robimy.
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 497
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 50 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

miraclebox premium mini

Postprzez Pan eFka » 31 gru 2016, o 00:00

w piku konfiguracyjnym znajdziesz port na którym lata oscam.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1848
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 169 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

miraclebox premium mini

Postprzez junior78 » 6 sty 2017, o 22:25

możecie napisać krok po kroku jak połączyć się z odbiornikiem przez ftp i skonfigurować tak jak powinno być.
Ściągnąłem programik Dreambox Control... i pisze że login failed. W nazwa i hasło wpisałem "root".
Przez przeglądarkę próbowałem w Menu Dodatki miałem (bo znikła)opcję Oscam open webif, coś takiego? po wciśnięciu na pasku adresu wyskakiwało ip tunera:8888 ale witryna nieosiągalna. Wyłączyłem zapory w win i antywirusa i to samo.
To jedno a drugi problem ma z ciągle zacinającym się obrazem, wpisałem 2 linijki w cccam i wszystko hula tak jak trzeba tyle że tylko ok 1min. i się zacina wystarczy przełączyć na inny program i chodzi ale też minutę, serwery oba na zielono po 54 karty.
Kaspian napisałeś żeby wgrać soft z pendrive nie potrafiłem i zaktualizowałem z tunera nie wiem czy ma to znaczenie.

z góry dzięki
Avatar użytkownika
junior78
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 6
Dołączył(a): 26 gru 2016, o 19:06
Podziękował: 4 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: C+


Opcje

Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


stat4u