Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Dyskusja] MetrixHD v1.1b MOD By RAED dla PKT HYPERION dla nBoxa

MetrixHD v1.1b MOD By RAED dla PKT HYPERION dla nBoxa

Postprzez pumba_mumba » 2 lis 2013, o 17:28

MetrixHD


Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek


Dzisiaj poszukiwałem jakiegoś ciekawego skina do Image PKT Hyperion i znalazłem ten. Jest super. Nowoczesny design, czytelne mierniki sygnału i wiele wiele innych. Skin również do pobrania w sofcie PKT.

Pobierz: Skin MetrixHD
Ostatnio edytowano 2 lis 2013, o 17:35 przez pumba_mumba, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Avatar użytkownika
pumba_mumba
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
 
Posty: 80
Dołączył(a): 11 sie 2013, o 15:35
Lokalizacja: Leszno
Podziękował: 1 razy
Podziękowań: 3 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: C+ + DVB-T

MetrixHD v1.1b MOD By RAED dla PKT HYPERION dla nBoxa

Postprzez Pan eFka » 2 lis 2013, o 17:30

Hmm kiedyś wrzucałem i wywalało mi greenscreena, zresztą jakiś user u nas na forum też miał taki problem... Zaraz zobacze czy działa ;) Ale już wrzuciłem do naszego downloadu tak jak prosiłeś :)

Jakby ktoś miał problem z XPiconami to sprawdzić gdzie one się znajdują, powinny być w:
Kod: Zaznacz cały
xpicony mają być w
/usr/local/share/enigma2/XPicons/picon/

lub

/media/usb/XPicons/picon/ (recommended)
/media/hdd/XPicons/picon/

XPicony muszą być 8-bitowe.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

MetrixHD v1.1b MOD By RAED dla PKT HYPERION dla nBoxa

Postprzez pumba_mumba » 2 lis 2013, o 17:43

Zainstalowałem z rana dekoder śmiga aż miło tylko trochę długo się włącza, ale idzie przeżyć ;D
Obrazek
Avatar użytkownika
pumba_mumba
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
 
Posty: 80
Dołączył(a): 11 sie 2013, o 15:35
Lokalizacja: Leszno
Podziękował: 1 razy
Podziękowań: 3 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: C+ + DVB-T

MetrixHD v1.1b MOD By RAED dla PKT HYPERION dla nBoxa

Postprzez piotr86 » 3 lis 2013, o 15:55

Aaaale bajer :lol: Zaraz też sobie wrzuce :)
Obrazek
Avatar użytkownika
piotr86
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 21
Dołączył(a): 25 sie 2013, o 08:48
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 1 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: C+ + DVB-T

MetrixHD v1.1b MOD By RAED dla PKT HYPERION dla nBoxa

Postprzez Pan eFka » 4 lis 2013, o 10:04

Ogólnie teraz tuner się nie wiesza jest ok :) więc jeśli ktoś ma chęć na nowoczesną szatę dekoder to zapraszamy do pobierania :)
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

MetrixHD v1.1b MOD By RAED dla PKT HYPERION dla nBoxa

Postprzez vander » 12 lut 2014, o 19:24

Czy u kogoś też występuje taki problem na tym skinie, iż czasami przy zmianie kanału dochodzi do wzbudzenia dysku? Jest to dość irytujące, szczególnie przy dysku 3,5, który trochę hałasuje. Dodam, że soft (hyperion3) mam zainstalowany na usb i próbowałem już różnych rzeczy, włącznie ze zmianą ścieżki zapisu, czy odinstalowaniem croosepg. Na innych skinach np. SilverHD tego nie zauważyłem.
Avatar użytkownika
vander
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 2
Dołączył(a): 12 lut 2014, o 19:21
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T

MetrixHD v1.1b MOD By RAED dla PKT HYPERION dla nBoxa

Postprzez Pan eFka » 12 lut 2014, o 19:49

nie zauważyłem tego a cały czas korzystam z tego skina :) też mam hdd 3,5 cala ale wdka i nie mam straszmych hałasów. Jeśli masz standardowy hdd w bsla niestety będzie hucznie ;D
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

MetrixHD v1.1b MOD By RAED dla PKT HYPERION dla nBoxa

Postprzez vander » 16 lut 2014, o 19:44

Ja niestety posiadam standardowy dysk z tego tunera. Jest to dość irytujące, kiedy zmieniam kanał dysk się wzbudza, to chwilę trwa, dopiero po tym kanał się zmienia. Swoją drogą ciekawe dlaczego ten skin uruchamia dysk, skoro soft zainstalowany jest na usb, tak samo jak swap. Próbowałem wyłączyć wszystkie zbędne rzeczy w panelu konfiguracyjnym skórki tj. updater, czy dodatek wyświetlający pogodę ale nic to nie zmieniło.
Avatar użytkownika
vander
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 2
Dołączył(a): 12 lut 2014, o 19:21
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T

MetrixHD v1.1b MOD By RAED dla PKT HYPERION dla nBoxa

Postprzez Pan eFka » 16 lut 2014, o 20:33

Ogólnie nie posiadam teraz hyperiona i nie używam na co dzień, ale niedługo odpalę i zobaczę jak to wygląda może uda nam się rozwiązać ten problem.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

MetrixHD v1.1b MOD By RAED dla PKT HYPERION dla nBoxa

Postprzez jakisneo » 1 lis 2014, o 19:57

Kiedyś używałem tego skina i uważam, że trochę wolniej działał w porównaniu do Infinity. Czy ta wersja działa lepiej? Może ktoś porównywał ją do skinu o którym piszę.
Avatar użytkownika
jakisneo
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 10
Dołączył(a): 6 lis 2013, o 21:42
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 1 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+


Opcje

Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u