Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Problem] Load na wyświetlaczu

Load na wyświetlaczu

Postprzez mario_82 » 27 mar 2015, o 12:37

Witam.
Biały nbox BSKA 5800S z Enigma2 i OpenPLI. Próbowałem od nowa wgrywać Image, na końcu jest OK. Ale po uruchomieniu dekodera jest tylko boot, NAND, load i na tym koniec.
Dekoder mam od ponad 2 lat i nigdy wcześniej z nim nie było problemów aż do wczoraj :(
Bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam
Avatar użytkownika
mario_82
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 5
Dołączył(a): 27 mar 2015, o 12:32
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Load na wyświetlaczu

Postprzez Pan eFka » 27 mar 2015, o 18:36

Sformatuj pendriva programem HP format tool. Jaki masz uboot i jakie Openpli chcesz wrzucić? Chcesz wrzucić do NAND?
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Load na wyświetlaczu

Postprzez mario_82 » 27 mar 2015, o 18:45

Do tej pory było OpenPLI 8.1 ale wgrywałem 8.3
Jeśli chodzi o uboot to po wlaczeniu wyswietla sie boot czyli lamerek?
Avatar użytkownika
mario_82
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 5
Dołączył(a): 27 mar 2015, o 12:32
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Load na wyświetlaczu

Postprzez Pan eFka » 27 mar 2015, o 19:09

Sformatuj pendriva programem HP format tool i sproboj wrzucic.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Load na wyświetlaczu

Postprzez mario_82 » 27 mar 2015, o 19:11

OK. Ale dalej wrzucać OpenPLI 8.3 czy coś innego ?
Bo sformatowałem HP Tool i wgrałem 8.3 ale nadal Load :(
Co teraz?
Avatar użytkownika
mario_82
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 5
Dołączył(a): 27 mar 2015, o 12:32
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Re: Load na wyświetlaczu

Postprzez Pan eFka » 28 mar 2015, o 22:55

Wez inny pendrive.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T


Opcje


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u