Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Problem] kopiowanie nagrania

Re: kopiowanie nagrania

Postprzez Pan eFka » 25 paź 2015, o 19:48

Wejdz w ustawienia adaptera i aktywuj sieć.

Wysłane z mojego INSIGNIA_500 przy użyciu Tapatalka
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

kopiowanie nagrania

Postprzez Lucek » 25 paź 2015, o 23:05

Eureka.Udało mi się nawiązać połączenie z nboxem przez ftp za pomocą DCC.Niestety tylko ftp.Telnet nadal jest nieaktywny.Okazuje się ,że problem tkwił w routerze Netiaspot.Pozostaje mi jeszcze ten nieszczęsny pendrive i jego dostosowanie.Jeśli ktoś będzie mógł mi pomóc to ogarnąć sposobem kawa na ławę to bardzo bym prosił.
Avatar użytkownika
Lucek
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 9
Dołączył(a): 23 paź 2015, o 17:20
Podziękował: 3 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Re: kopiowanie nagrania

Postprzez Pan eFka » 26 paź 2015, o 17:55

A zainstalowales telneta w windows. Czemu twierdzisz ze telnet nieaktywny?

Wysłane z mojego INSIGNIA_500 przy użyciu Tapatalka
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

kopiowanie nagrania

Postprzez kaspian » 26 paź 2015, o 20:18

Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 379
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

kopiowanie nagrania

Postprzez Lucek » 26 paź 2015, o 21:44

Telnet jest zainstalowany i nawet go otworzyłem ,żeby zobaczyć jak to wygląda, ale na wpisach poleceń się nie znam. Mam bez instalacyjną wersję DCC po polsku i po wpisaniu IP dekodera i IP routera łączy mnie z nboxem ,ale tylko po linii ftp a telnet jest nieaktywny a dlaczego nie wiem.Jestem niestety początkujący w tej dziedzinie.Niemniej jednak jest to wystarczające do przekopiowania programu na komputer.Zastanawia mnie też jeszcze jedna rzecz.Pliki tworzone na dysku nboxa są w formacie TS ale jest ich do jednego nagrania dwa (np.TS ,TS.sc) pomijając inne.Tuner DVBT naziemny tworzy tylko jeden TS.Wprawdzie to temat na inny dział, ale napisałem o tym bo nie wiem czy taki dział tu jest (w sumie też dotyczy TV-sat).
kaspian -dziękuję za link do filmiku bo to wiele wyjaśnia.
Avatar użytkownika
Lucek
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 9
Dołączył(a): 23 paź 2015, o 17:20
Podziękował: 3 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

kopiowanie nagrania

Postprzez kaspian » 27 paź 2015, o 21:16

w telnecie: o adresip dekodera enter

pyta o login wpisac root hasło pusto i enter powinno połączyc
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 379
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

Re: kopiowanie nagrania

Postprzez piotrszeligowski » 9 lis 2016, o 08:18

Sprawdź jeszcze raz w ustawieniach dekodera w zakładce sieci czy masz połączenie.jeśli ok to Ddc i odpowiednie ustawienie ip odpali ftp. a wszytkie dane zapisują się w katalogu hdd

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
piotrszeligowski
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 25
Dołączył(a): 28 lip 2016, o 09:27
Podziękował: 5 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK HD


Opcje

Poprzednia strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u