Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Problem] Konfiguracja oscam w dekoderze dla karty SmartHD

Konfiguracja oscam w dekoderze dla karty SmartHD

Postprzez Bartol0ll0 » 7 sty 2014, o 13:39

Po wsadzeniu karty do dekodera kanały dalej są zablokowane,a w opcji Softcam/CI nic nie pisze.Karta została aktywowana
Avatar użytkownika
Bartol0ll0
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 41
Dołączył(a): 4 sty 2014, o 11:45
Podziękował: 5 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK HD

Dekoder nie widzi karty SmartHD

Postprzez Pan eFka » 7 sty 2014, o 19:50

Jakiego oscama używasz?
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Dekoder nie widzi karty SmartHD

Postprzez Bartol0ll0 » 7 sty 2014, o 21:22

Sorry,ale nie wiem co to oscam :/
Avatar użytkownika
Bartol0ll0
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 41
Dołączył(a): 4 sty 2014, o 11:45
Podziękował: 5 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK HD

Dekoder nie widzi karty SmartHD

Postprzez Pan eFka » 8 sty 2014, o 04:29

No to wejdź w pluginy -> Pobierz Idz do zakładki emu i tam masz oscam ymod i pobierz do tego configi. I karta SMARTHD powinna ruszyć bez większych problemów. Jeśli nie to będzie trzeba skonfigurować oscama.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Dekoder nie widzi karty SmartHD

Postprzez Bartol0ll0 » 8 sty 2014, o 19:05

Już widzi kartę :).Tylko że po paru minutach użytkowania została zablokowana.Zadzwoniłem tam,i pan mi powiedział że odświeży uprawnienia.Zrobił to,kanały zaczęły działać,i znowu po 3 minutach surfowania po kanałach zostały zablokowane.Może to być wina dekodera ?
Avatar użytkownika
Bartol0ll0
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 41
Dołączył(a): 4 sty 2014, o 11:45
Podziękował: 5 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK HD

Dekoder nie widzi karty SmartHD

Postprzez Pan eFka » 8 sty 2014, o 19:23

Zablokuj emm.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Dekoder nie widzi karty SmartHD

Postprzez Bartol0ll0 » 10 sty 2014, o 22:52

A gdzie mogę znaleźć takie opcje ?
Avatar użytkownika
Bartol0ll0
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 41
Dołączył(a): 4 sty 2014, o 11:45
Podziękował: 5 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK HD

Dekoder nie widzi karty SmartHD

Postprzez Pan eFka » 10 sty 2014, o 23:33

w configach oscama
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Dekoder nie widzi karty SmartHD

Postprzez Bartol0ll0 » 11 sty 2014, o 15:57

U mnie config wygląda tak:
# oscam.conf generated automatically by Streamboard OSCAM 1.20-unstable_svn SVN r7750
# Read more: http://www.streamboard.tv/svn/oscam/tru ... m.conf.txt

[global]
disablelog = 1
logfile = /dev/tty
nice = -10
maxlogsize = 32
waitforcards = 0
preferlocalcards = 1

[dvbapi]
enabled = 1
au = 1
user = local
boxtype = duckbox

[webif]
httpport = 8888
httpuser =
httppwd =
httprefresh = 15
httpallowed = 0.0.0.0-255.255.255.255


Którą linijkę mam zmienić?
Avatar użytkownika
Bartol0ll0
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 41
Dołączył(a): 4 sty 2014, o 11:45
Podziękował: 5 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK HD

Dekoder nie widzi karty SmartHD

Postprzez Pan eFka » 11 sty 2014, o 18:24

W pliku oscam.server

Kod: Zaznacz cały
blockemm-unknown              = 1
blockemm-u                    = 1
blockemm-s                    = 0
blockemm-g                    = 1


Jak to zmienisz restart oscama.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T


Opcje

Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


stat4u