Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Problem] Konfiguracja oscam w dekoderze dla karty SmartHD

Konfiguracja oscam w dekoderze dla karty SmartHD

Postprzez kloskak » 27 gru 2014, o 15:15

Witam.

Mam problem z moją Enigmą 2.
Kupiłem na aledrogo dekoder NBOX BSLA ENIGMA2 8.6 posiadam karte smart HD+.
Juz po uruchomianiu był problem - docelowo aktywowana karta została w innym dekoderze.
Aktualnie od tygodnia ciemnosc - pojawiał sie komunikat dostrojenie nie powiodło się (na kanałach TVN a tvp działało - wiec myślałem antena - aktualnie na kanale TVP 1 HD juz komunikat sie nie pojawia sila sygnału ok 66%. Wczesniej na tej samej antenie wszystko dzialalo.
Zakładam, że uprawnienia nie przechodza (działało ok 2 miesiace) - nie wiem na iel są wysyłane uprawnienia.

Jestem laikiem i nie wiem co mam zmienić aby weszły uprawnienia - dzwoniłem dziś do BOK i od godziny wysyłają uprawnienia mam ustawione na TVP 1 HD. i ciemność.

Czy muszę cos zmieniać w plikach?
Jeśli trzeba moge go podłączyć pod ruter aby był w sieci - ale srednio sie znam na edycji magicznych plikow oscama. Juz robilem niebieski 2 i restart oscama - tego co niby miał być.
Czy ktoś jest w stanie podpowiedzieć co może blokować obraz?
Acha działa TVP Kultupra i 4FunTV - nie działa eskaTV.
Avatar użytkownika
kloskak
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 1
Dołączył(a): 27 gru 2014, o 15:07
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: SMART HD+ + DVB-T

Konfiguracja oscam w dekoderze dla karty SmartHD

Postprzez Pan eFka » 29 gru 2014, o 18:57

logi z oscama podaj. dla tvp1hd.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Konfiguracja oscam w dekoderze dla karty SmartHD

Postprzez deuu » 23 lis 2015, o 09:47

Mam podobny problem. Zachciało mi się Hyperiona 4.5…i teraz nie mogę oglądać HBO i innych kanałów. Na tym forum znalazłem poradę by zainstalować oscam 7119 i dopisać RSA. Ale w Hyperionie nie ma takiego oscama w pluginach. Teraz mam ymodv18-t50 ale tu nie wiem jak wpisać RSA.
Avatar użytkownika
deuu
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 3
Dołączył(a): 21 lis 2015, o 19:37
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka

Konfiguracja oscam w dekoderze dla karty SmartHD

Postprzez kaspian » 23 lis 2015, o 17:18

Napisz na gg 190696 pomogę :pijaki:
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 380
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T


Opcje

Poprzednia strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


stat4u