Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Problem] Konfiguracja oscam w dekoderze dla karty SmartHD

Dekoder nie widzi karty SmartHD

Postprzez Bartol0ll0 » 11 sty 2014, o 18:57

A ja mam te linijki dodać do tego,czy powinny być ?Bo ja ich tutaj nie mam
# oscam.server generated automatically by Streamboard OSCAM 1.20-unstable_svn SVN r7750
# Read more: http://www.streamboard.tv/svn/oscam/tru ... server.txt

[reader]
label = reader_up
enable = 0
protocol = internal
device = /dev/sci1
detect = cd
mhz = 500
cardmhz = 357
group = 1
emmcache = 1,2,3

[reader]
label = reader_down
protocol = internal
device = /dev/sci0
detect = cd
mhz = 500
cardmhz = 357
group = 2
emmcache = 1,2,3

[reader]
label = newcamd-reader
enable = 0
protocol = newcamd
device = 127.0.0.1,10000
key = 0102030405060708091011121314
user = pkt0
password = pkt0
fallback = 1
group = 3

[reader]
label = phoenix-usb
enable = 0
protocol = mouse
device = /dev/ttyUSB0
key = 0102030405060708091011121314
detect = cd
mhz = 357
cardmhz = 357
group = 4
emmcache = 1,2,3
Avatar użytkownika
Bartol0ll0
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 41
Dołączył(a): 4 sty 2014, o 11:45
Podziękował: 5 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK HD

Dekoder nie widzi karty SmartHD

Postprzez Pan eFka » 11 sty 2014, o 19:24

Wszystko wywal i wklej to i restart oscam
Kod: Zaznacz cały
[reader]
label                  = smarthd
protocol               = internal
device                  = /dev/sci0
caid                  = 0B00
detect                  = cd
group                  = 1
emmcache               = 1,3,2
ecmcache               = 1
lb_weight               = 100
prioryty               = 0b00
services               = smarthd
blockemm-unknown         = 1
blockemm-u               = 1
blockemm-s               = 0
blockemm-g               = 1
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Dekoder nie widzi karty SmartHD

Postprzez Bartol0ll0 » 11 sty 2014, o 20:24

Podmieniłem pliki,zrestartowałem oscama,i dalej kanały są zakodowane :(

-- Nowy post 11 sty 2014, o 20:49 --

Już to ogarnąłem.Zamieniłem wartość caid = 0B00 na 0B01,bo takie miało id TNK Smart HD w pliku services i już wszystko działa :)
Avatar użytkownika
Bartol0ll0
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 41
Dołączył(a): 4 sty 2014, o 11:45
Podziękował: 5 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK HD

Konfiguracja oscam w dekoderze dla karty SmartHD

Postprzez kaspian » 11 sty 2014, o 22:53

No wlasnie tak myslałem dodatkowo w oscam.dvbapi daje
P:0B01:000000 1 jeśli używasz oscama poniżej 1.20.9.xxx
Ostatnio edytowano 12 sty 2014, o 11:38 przez Pan eFka, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Wątek wyczerpany - zamykam // Pan efka
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 380
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

Konfiguracja oscam w dekoderze dla karty SmartHD

Postprzez piopak1976 » 15 lis 2014, o 11:49

Witam
Podrzóci ktoś kompletmy konfig na Swiat hd do oscam ymod18-50
dzięki
Avatar użytkownika
piopak1976
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 2
Dołączył(a): 15 lis 2014, o 11:17
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: DVB-S FTA

Re: Konfiguracja oscam w dekoderze dla karty SmartHD

Postprzez Pan eFka » 15 lis 2014, o 14:30

Najpierw załóż swój wątek bo ten dotyczy smarthd kolejna sprawa czy masz rsa karty?
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Konfiguracja oscam w dekoderze dla karty SmartHD

Postprzez piopak1976 » 15 lis 2014, o 16:57

Witam
Rozwiązany
Dzięki
Avatar użytkownika
piopak1976
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 2
Dołączył(a): 15 lis 2014, o 11:17
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: DVB-S FTA

Konfiguracja oscam w dekoderze dla karty SmartHD

Postprzez Pan eFka » 15 lis 2014, o 18:05

Nie ma za co |)
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Konfiguracja oscam w dekoderze dla karty SmartHD

Postprzez yonasz » 18 gru 2014, o 22:19

Czy mógłbym prosić o kompletny config pod karte smart hd oraz oscam ymod?? Walczę i część kanałów działa a część zawiesza oscam. Nie miałem do pobrania configu w image i tak kombinuję...
Avatar użytkownika
yonasz
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 1
Dołączył(a): 18 gru 2014, o 21:40
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: SMART HD+

Konfiguracja oscam w dekoderze dla karty SmartHD

Postprzez Pan eFka » 20 gru 2014, o 12:37

A do czego Ci ymod? Przejdź na normalnego. ;) Pokaż swoje pliki konfiguracyjne.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T


Opcje

Poprzednia stronaNastępna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u