Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Problem] KODI + Open Pli

KODI + Open Pli

Postprzez Tasior » 28 paź 2015, o 15:27

Witam,
Mam takie małe pytanie , czy ktoś z Was używał w KODI klienta TV VU+ Enigma2 Client ?
Ja skonfigurowałem wszystko, wydaje mi się jak należy, bo klient łączy się do enigmy, ale samo "skakanie" po kanałach nie należy do przyjemności. Na przełączenie kanału w najlepszym wypadku czekam kilkanaście sekund, a czasami po dwóch minutach dalej cisza.
W porównaniu do klienta i serwera TVheadend którego używałem, wygląda to kiepsko ...

Może ktoś drążył już ten temat ?
Avatar użytkownika
Tasior
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 15
Dołączył(a): 22 paź 2015, o 21:04
Lokalizacja: Bielsko-Biała /okolice
Podziękował: 1 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

KODI + Open Pli

Postprzez Pan eFka » 29 paź 2015, o 21:43

Moim zdaniem nBox jest za słaby do streamingu nawet w sieci LAN.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

KODI + Open Pli

Postprzez Tasior » 30 paź 2015, o 12:34

Czyli WebIF też z tego powodu tak zamula jak rozumiem.
Miałem nadzieję, że z dwoma tunerami w BZZB i KODI będzie mnie to urządzać. Pozostaje do TVHeadend dobudować więcej tunerów :)
Avatar użytkownika
Tasior
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 15
Dołączył(a): 22 paź 2015, o 21:04
Lokalizacja: Bielsko-Biała /okolice
Podziękował: 1 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

KODI + Open Pli

Postprzez Pan eFka » 30 paź 2015, o 17:07

Problem leży w słabych portach LAN, które nie wyrabiają.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

KODI + Open Pli

Postprzez Tasior » 31 paź 2015, o 20:50

A jakiś LAN lub WLAN na USB poprawił by sytuację ?
Avatar użytkownika
Tasior
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 15
Dołączył(a): 22 paź 2015, o 21:04
Lokalizacja: Bielsko-Biała /okolice
Podziękował: 1 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

KODI + Open Pli

Postprzez kaspian » 31 paź 2015, o 21:04

Nawet po wifi są problemy.
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 386
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

KODI + Open Pli

Postprzez Tasior » 1 lis 2015, o 12:26

Czyli nic dobrego z tego nie będzie...

Mam jeszcze jedno pytanie, żeby nie zakładać nowego tematu, otóż w moim dekoderze są 2 głowice i obie mają prawidłowy sygnał, jednak nie działa mi taka funkcjonalność, że oglądam kanał na jednym MUXie a nagrywam na innym. w momencie jak nagrywam coś i przełączę na inny kanał, to jeśli jest z innego MUXa mam czarny ekran. ECM'y wtedy pokazuje na normalnym poziomie(ok 320ms) więc tego raczej nie brakuje. Używam Open Pli 8.6
Co jeszcze powinienem sprawdzić ?
Avatar użytkownika
Tasior
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 15
Dołączył(a): 22 paź 2015, o 21:04
Lokalizacja: Bielsko-Biała /okolice
Podziękował: 1 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Re: KODI + Open Pli

Postprzez Pan eFka » 1 lis 2015, o 21:27

Jakiego emu uzywasz. Karta czy szaliczek?

Wysłane z mojego INSIGNIA_500 przy użyciu Tapatalka
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

KODI + Open Pli

Postprzez Tasior » 2 lis 2015, o 07:38

Szalika po domu. Z tym , że jeśli chodzi o kartę to raczej daje ona rade więcej , bo na tvheadend mogę jednocześnie oglądać nawet 6 kanałów i nie brakuje ECMów.
W enigmie mam włączony klient mgcamd135
Avatar użytkownika
Tasior
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 15
Dołączył(a): 22 paź 2015, o 21:04
Lokalizacja: Bielsko-Biała /okolice
Podziękował: 1 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Re: KODI + Open Pli

Postprzez Pan eFka » 2 lis 2015, o 19:55

To zmien na oscama i ustaw klienta a newcamd.

Wysłane z mojego INSIGNIA_500 przy użyciu Tapatalka
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T


Opcje

Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u