Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

kilka pytanek witam wszystkich

Zarejestrowałeś/-aś się? Przywitaj się z nami.

kilka pytanek witam wszystkich

Postprzez sebooo222 » 18 lut 2015, o 17:21

witam podpowie mi ktoś jak: 1wgrać nowe skiny do e2?
2 jakie skiny są odpowiednie dla mnie do mojego nboxa
3 co to jest nebula
4 co to jest hyperion

te dwa ostatnie to nakładki na enigmę czy jakoś tak?
Avatar użytkownika
sebooo222
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
 
Posty: 60
Dołączył(a): 18 lut 2015, o 16:32
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 1 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka

kilka pytanek witam wszystkich

Postprzez Pan eFka » 20 lut 2015, o 08:12

1. Przy każdym skinie masz readme. Jest to instalacja z pakietu ipk lub na żywca wrzucasz w katalogi odpowiednie .
2. Ściągasz wg uznania jaki Ci sie podoba.
3. 4. Są to inaczej nazywając systemy operacyjne dla Twojego dekodera, jedno i drugie jest enigmą można tak to nazwać.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

kilka pytanek witam wszystkich

Postprzez sebooo222 » 20 lut 2015, o 09:11

dziękuje Ci bardzo z tunerek kupiłem niedawno i dopiero się uczę.Czy polecasz jakieś skiny?chodzi mi o nowy design i płynność działania aktualnie mam infinity hd ustawione ,dalej czy warto instalować jeszcze jakieś pluginy ponad te które już są wrzucone?gdzie ich szukać i kolejne pytanie czy mogę na przykład będąc w innej części miasta oglądać streaming za pomocą przeglądarki?u mnie w domu działą na wszystkich komputerach ale będąć w pracy nie mogę już wejść na ip mojego dekodera strona się nie ładuje w ogóle

-- Nowy post 20 lut 2015, o 09:14 --

a i co byś wybrał nebula?hyperion?mamy na forum jakieś screeny albo coś żeby podejrzeć?mój soft jest od pkteam tamte zrobił ktoś inny?
Avatar użytkownika
sebooo222
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
 
Posty: 60
Dołączył(a): 18 lut 2015, o 16:32
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 1 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka

kilka pytanek witam wszystkich

Postprzez Pan eFka » 20 lut 2015, o 09:29

Posiadałem OpenPli 8.3 i chodziło całkiem spoko. Ustaw sobie blackhd. To zależy na jakich pluginach by Ci zależało. Jeśli chodzi o streama to musiałbyś sprawdzić swoją konfigurację sieci LAN i wypuścić na zewnątrz adres IP dekodera. Tylko pytanie z innej beczki, jakie masz łącze?
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

kilka pytanek witam wszystkich

Postprzez sebooo222 » 20 lut 2015, o 10:37

pluginy nie wiem dopiero się rozglądam coś co wam użytkownikom sprawia radochę łącze....łącze mam 20mb pobierania 1mb wysyłania stałe łącze od vectra s.a. tuner podłączony po kabelku rj45.Jak wyciągnąć ten adres ip? a zainstalowane mam enigma 2013-03-31 version:release 8.3.0 2013-05-23 front procesor 0
Avatar użytkownika
sebooo222
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
 
Posty: 60
Dołączył(a): 18 lut 2015, o 16:32
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 1 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka

kilka pytanek witam wszystkich

Postprzez Pan eFka » 20 lut 2015, o 12:43

W ustawieniach sieci znajdziesz ip dekodera. 1mb to za mało na stream. :czapa:
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

kilka pytanek witam wszystkich

Postprzez sebooo222 » 20 lut 2015, o 15:55

no wiem i spisałem sobie ten ip i z laptopa za pomocą tego ip oglądam streaming hd tnie strasznie sd działa płynnie ale pomijając w mojej sieci domowej bez problemu wchodzę na ip dekodera w pracy na innym internecie ten sam adres ip już nie odpowiada
Avatar użytkownika
sebooo222
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
 
Posty: 60
Dołączył(a): 18 lut 2015, o 16:32
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 1 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka

kilka pytanek witam wszystkich

Postprzez Pan eFka » 20 lut 2015, o 16:15

Podstawy sieci się kłaniają. Twój adres ip jest adresem wewnętrznym sieci musisz wydobyć swój zewnetrzny adres ip jeżeli taki masz. Dla dekodera trzeba przekierować porty lub zrobić tzw. DMZ.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T


Opcje


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u