Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Problem] Karta tnk hd nie startuje ariva@link200

Tematy poświęcone odbiornikom marki Ferguson i im podobnym (niektóre modele Arion, DSR, He@d itd.)

Karta tnk hd nie startuje ariva@link200

Postprzez gregor33 » 19 wrz 2014, o 09:49

panowie posiadam dekoder ariva@link 200 z wgraną enigmą hyperion po aktywacji karty tnk hd nie startuje na tym sofcie oscam nie działa dodam że jestem zielony z tego oprogramowania nie wiem jak wejść do oscama i którego sciągnąć z pluginów obecnie mam oscam 9776 podobno trzeba tylko skonfigurować dobrze i zadziała ale nie wiem jak to zrobić gdzie to wkleić totalna porażka może jest jakaś instrukcja szlak mnie trafia kasa utopiona a telewizji zero może ktoś tutaj mi pomorze od podstaw pozdrawiam
Avatar użytkownika
gregor33
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 14
Dołączył(a): 19 wrz 2014, o 09:20
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: Cyfrowy Polsat + DVB-T

Re: Odp: karta tnk hd nie startyje

Postprzez Pan eFka » 19 wrz 2014, o 18:39

Configi są na forum Ogólnie w pluginach tez są przykładowe. To nie wszystko bo jeżeli masz kartę HD na caid 0B01 to potrzebujesz wyliczyć RSA.

Wysyłane z mojego LG-D605 za pomocą Tapatalk 2
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Karta tnk hd nie startuje ariva@link200

Postprzez gregor33 » 20 wrz 2014, o 10:38

mi tylko chodzi o działanie tej karty niechcę tego dzielić na inne tuner jak zmienić te wpisy jak wejść do oscama czy jest potrzebny jakiś program
Avatar użytkownika
gregor33
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 14
Dołączył(a): 19 wrz 2014, o 09:20
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: Cyfrowy Polsat + DVB-T

Karta tnk hd nie startuje ariva@link200

Postprzez Pan eFka » 20 wrz 2014, o 11:32

Pliki konfiguracyjne najlepiej edytować programem Notepad++. Po wrzuceniu tych plików włącz na tvp 1 hd i poczekaj dobrą chwilę zanim karta złapie uprawnienia, kanały nieparowane zaczną śmigać. Parowane dopiero po wpisaniu RSA.

oscam.conf
Kod: Zaznacz cały
# oscam.conf generated automatically by Streamboard OSCAM 1.20-unstable_svn build #7119
# Read more: http://streamboard.gmc.to/svn/oscam/trunk/Distribution/doc/txt/oscam.conf.txt

[global]
logfile                       = stdout
nice                          = 10
preferlocalcards              = 1
saveinithistory               = 1

[monitor]
hideclient_to                 = 15
appendchaninfo                = 0

[dvbapi]
enabled = 1
au = 1
boxtype                       = none
user                          = dvbapi

[webif]
httpport                      = 8888
httpuser                      =
httppwd                       =
httprefresh                   = 10
httpallowed                   = 0.0.0.100-199.199.2.120


oscam.server

Kod: Zaznacz cały
# oscam.server generated automatically by Streamboard OSCAM 1.20-unstable_svn SVN r8916
# Read more: http://www.streamboard.tv/svn/oscam/trunk/Distribution/doc/txt/oscam.server.txt


[reader]
label                         = tnkhd
protocol                      = internal
device                        = /dev/sci0
caid                          = 0B01
rsakey                        =
detect                        = cd
mhz                           = 500
ident                         = 0B01:000000
group                         = 1
emmcache                      = 1,3,2
blockemm-unknown              = 1
blockemm-u                    = 1
blockemm-s                    = 0
blockemm-g                    = 1



oscam.user

Kod: Zaznacz cały
[account]
 user = dvbapi
 pwd = dvbapi
 group = 1
 au = 1
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Karta tnk hd nie startuje ariva@link200

Postprzez gregor33 » 20 wrz 2014, o 14:30

serdeczne dzięki za to wszystko to mam wrzucić przez PUTYY PROGRAM czy tak
Avatar użytkownika
gregor33
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 14
Dołączył(a): 19 wrz 2014, o 09:20
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: Cyfrowy Polsat + DVB-T

Karta tnk hd nie startuje ariva@link200

Postprzez Pan eFka » 20 wrz 2014, o 16:33

filezilla np może być lub total commander czyli zwykły klient ftp
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Karta tnk hd nie startuje ariva@link200

Postprzez gregor33 » 20 wrz 2014, o 16:42

Rozumiem użyje TOTAL COMANDER WYSTARCZY TO CO MI PODAŁEŚ TE KODY SKOPIOWAĆ I WRZUCIĆ GDZIE TRZEBA ---TAK-WREŚCIE ZNALAZŁ SIĘ KTOŚ KTO WOGULE COŚ POMORZE ZIELONEMU Z E2 POZDRAWIAM
Ostatnio edytowano 20 wrz 2014, o 16:59 przez Pan eFka, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Nie pisz z Caps lockiem!
Avatar użytkownika
gregor33
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 14
Dołączył(a): 19 wrz 2014, o 09:20
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: Cyfrowy Polsat + DVB-T

Karta tnk hd nie startuje ariva@link200

Postprzez Pan eFka » 20 wrz 2014, o 16:58

Pliki znajdują się w katalogu /var/keys/ Pobierz jeszcze program Notepad++ żebyś tego nie otwierał w zwykłym notatniku bo uszkodzisz plik. Najlepiej ściągnij program o którym mówie. Wrzuć pliki z dekodera na kompa, tam sobie je wyedytuj. Zapisz na kompie i skopiuj na tuner i wtedy restart oscama.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Karta tnk hd nie startuje ariva@link200

Postprzez gregor33 » 21 wrz 2014, o 00:27

wszystko zrobiłem oky zaskoczy program na chwile i się wyłącza nie wiem co jest grane mam oscama 9676
Avatar użytkownika
gregor33
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 14
Dołączył(a): 19 wrz 2014, o 09:20
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: Cyfrowy Polsat + DVB-T

Karta tnk hd nie startuje ariva@link200

Postprzez Pan eFka » 21 wrz 2014, o 07:30

Podaeślij loga z oscama. Uzyskasz go wchodząc w przeglądarce na adres IP_Twojego_tunera:8888
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T


Opcje

Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u