Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Problem] Jakość obrazu Hyperion v4

Jakość obrazu Hyperion v4

Postprzez browarniak » 31 lip 2014, o 08:15

Witam
Zauważyłem dość uciążliwy problem z jakością obrazu na Hyperionie v4 .
zakupiłem nowy tv 50 cali 200 hZ i zauważyłem że na Hyperionie v4 gdy jest ciemniejsze tło to widać jakieś cienie w kształcie kratek , próbowałem zmieniać różne ustawienia video i nic nie pomogło , co dziwne gdy zainstalowałem openpli v86 to tego efektu nie ma i obraz jest bardzo ładny.
Może ktoś wie jak temu zaradzić ??
Avatar użytkownika
browarniak
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 32
Dołączył(a): 30 lis 2013, o 13:34
Podziękował: 3 razy
Podziękowań: 2 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: Cyfrowy Polsat + DVB-T

Re: Odp: Jakość obrazu Hyperion v4

Postprzez Pan eFka » 31 lip 2014, o 15:33

ile Hz ustawiłeś przy ustawieniach tv czyli hdmi itp.

Wysyłane z mojego LG-D605 za pomocą Tapatalk 2
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Jakość obrazu Hyperion v4

Postprzez browarniak » 1 sie 2014, o 08:00

50hZ

-- Nowy post 1 sie 2014, o 13:47 --

Sprawdzałem już chyba wszystkie możliwe ustawienia w tunerze i nie idzie tego efektu zlikwidować , wygląda na to że coś jest nie tak z HYPERIONEM v4 i trzeba będzie używać zwykłego OpenPli . Szkoda że tego nikt nie zauważył i nie zna na ten efekt leku , ja sprawdziłem na 3 telewizorach 50 cali 200hZ , 42 cale 50hZ i 23 cale 50hz i jest to widoczne na każdym .
Avatar użytkownika
browarniak
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 32
Dołączył(a): 30 lis 2013, o 13:34
Podziękował: 3 razy
Podziękowań: 2 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: Cyfrowy Polsat + DVB-T

Re: Odp: Jakość obrazu Hyperion v4

Postprzez Pan eFka » 1 sie 2014, o 15:36

U mnie tego nie ma. ale za to męczył się z brakiem dźwięku na h4 ale ściągnąłem h4 z innego źródła i było ok.

Wysyłane z mojego LG-D605 za pomocą Tapatalk 2
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Jakość obrazu Hyperion v4

Postprzez browarniak » 1 sie 2014, o 21:42

Spróbuję zainstalować jeszcze raz H4 np w nand bo teraz mam wersję na usb.
A z innej beczki , może ktoś wie jak w miarę łatwo zainstalować H4 na wbudowany dysk twardy ?? , bo z opisów znalezionych w necie nie udało mi się to nigdy .
Avatar użytkownika
browarniak
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 32
Dołączył(a): 30 lis 2013, o 13:34
Podziękował: 3 razy
Podziękowań: 2 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: Cyfrowy Polsat + DVB-T

Re: Odp: Jakość obrazu Hyperion v4

Postprzez Pan eFka » 2 sie 2014, o 18:13

tak jak na USB. Tylko zależy jakim sposobem to robisz?

Wysyłane z mojego LG-D605 za pomocą Tapatalk 2
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Jakość obrazu Hyperion v4

Postprzez browarniak » 2 sie 2014, o 23:42

Na pena wgrywałem zawsze HDClone
Avatar użytkownika
browarniak
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 32
Dołączył(a): 30 lis 2013, o 13:34
Podziękował: 3 razy
Podziękowań: 2 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: Cyfrowy Polsat + DVB-T

Jakość obrazu Hyperion v4

Postprzez harold » 3 sie 2014, o 07:37

Jest możliwość poprzez telneta. Wtedy każde archiwum jesteś w stanie zainstalować.
"Bóg nie ma głupcom za złe, że się nie uczą, lecz ma za złe mądrym, że nie uczą głupców."
Avatar użytkownika
harold
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
 
Posty: 56
Dołączył(a): 12 paź 2013, o 09:21
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 5 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Jakość obrazu Hyperion v4

Postprzez browarniak » 3 sie 2014, o 16:25

Udało mi się bez problemu zainstalować H4 na HDD i z różnych źródeł , i niestety to nic nie dało nadal ten sam efekt ( na ciemnym tle widać pikselozę w kształcie jakiś pasków czy kratek) , na openpli tego efekty nie ma i obraz jest idealny . Sprawdziłem na 2 tunerach więc to nie wina sprzętu lecz HYPERIONA , szkoda że nie da się tego zlikwidować bo w moim przypadku to kompletnie dyskredytuje to firmware i mimo niedoskonałości muszę wrócić do openpli .

-- Nowy post 16 sie 2014, o 22:33 --

Problem rozwiązany .
Dzięki pomocy kolegi z forum " PKT " problem z jakością obrazu rozwiązany , trzeba skopiować sobie plik player2.ko z 8.6 do Hyperiona i będzie dobrze.Pliki siedzą w lib/modules.

A swoją drogą to dziwne że nikomu ta przypadłość nie przeszkadza. :)
Avatar użytkownika
browarniak
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 32
Dołączył(a): 30 lis 2013, o 13:34
Podziękował: 3 razy
Podziękowań: 2 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: Cyfrowy Polsat + DVB-T


Opcje


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u