Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

Jak obsługiwać nbox z enigma2?

Jak obsługiwać nbox z enigma2?

Postprzez Pan eFka » 9 lut 2014, o 08:35

Często karta nie aktywowana nie posiada RSA. Po potraktowaniu jej phoenixem widać czy posiada rsa czy nie. Kolejne pytanie z jakiego dekodera jest karta? Chodzi tu o 4 litery nr seryjnego.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Jak obsługiwać nbox z enigma2?

Postprzez pumba_mumba » 9 lut 2014, o 09:05

A ja myślałem, że każdej karty n można wyciągnąć RSA, ale jak widać nie ma ludzi nieomylnych ;)
Obrazek
Avatar użytkownika
pumba_mumba
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
 
Posty: 80
Dołączył(a): 11 sie 2013, o 15:35
Lokalizacja: Leszno
Podziękował: 1 razy
Podziękowań: 3 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: C+ + DVB-T

Jak obsługiwać nbox z enigma2?

Postprzez Dill » 9 lut 2014, o 10:16

Pan eFka napisał(a):Często karta nie aktywowana nie posiada RSA. Po potraktowaniu jej phoenixem widać czy posiada rsa czy nie. Kolejne pytanie z jakiego dekodera jest karta? Chodzi tu o 4 litery nr seryjnego.


Karta była dorzucona do tunera BSLA, czarny z dwiema głowicami.
Avatar użytkownika
Dill
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
 
Posty: 152
Dołączył(a): 24 paź 2013, o 20:25
Podziękował: 6 razy
Podziękowań: 9 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka

Jak obsługiwać nbox z enigma2?

Postprzez Pan eFka » 9 lut 2014, o 10:52

Potraktuj karte winexplorerem i podeślij na pw z wynikiem tego co on wypluje.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Jak obsługiwać nbox z enigma2?

Postprzez Dill » 9 lut 2014, o 11:20

Możesz kolego podać linka do tego programu ja znalazłem co takiego http://chomikuj.pl/jano28/RSA+Z+karty+N+ki%281%29, jaki kwarc ustawić na programatorze? Mam 3.57, 3.68, 6, 8, 10, 12 MHz
Avatar użytkownika
Dill
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
 
Posty: 152
Dołączył(a): 24 paź 2013, o 20:25
Podziękował: 6 razy
Podziękowań: 9 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka

Jak obsługiwać nbox z enigma2?

Postprzez pumba_mumba » 9 lut 2014, o 12:23

No i to ten program. Ma być pod kwarc 3.57. Podeślij to co wypluje ten program mi na pw i załatwie to jak trzeba ;)
Obrazek
Avatar użytkownika
pumba_mumba
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
 
Posty: 80
Dołączył(a): 11 sie 2013, o 15:35
Lokalizacja: Leszno
Podziękował: 1 razy
Podziękowań: 3 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: C+ + DVB-T

Jak obsługiwać nbox z enigma2?

Postprzez kaspian » 9 lut 2014, o 12:26

Małe faq jak wyjać dane :


1.Uruchamiamy program wine.Następnie bierzemy ''open script''otwieramy ww skrypt.
2.Kolejnym krokiem jest odczyt karty.Bierzemy Card potem wybieramy execute script.
Program po chwili ''mielenia karty'' poda nam odpowiedzi ktore nastepnie kopiujemy i wysyłamy na PM np do mnie.
3.Jest jeszcze kwestia odpowiedniego ustawienia phoenixa.Z mojego doświadczenia wiem że powinniśmy mieć kwarc 3-3,56mhz.Na 6mhz nie odpala.
4.W zakladce''configure'' możemy zmienić port com pod jakim jest widoczny nasz phoenix.

PS RSA wyjmujemy tylko z 2ch modeli dekoderów ( kart)
BSKA=duży bialy nbox
BSLA=duzy czarny nbox z dyskiem 250gb
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 379
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

Jak obsługiwać nbox z enigma2?

Postprzez Dill » 9 lut 2014, o 12:37

Dzieki za opis może komuś się przyda bo w międzyczasie sam ogarnąłem działanie aplikacji i wysłałem PW do kolegi Pan eFka
Avatar użytkownika
Dill
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
 
Posty: 152
Dołączył(a): 24 paź 2013, o 20:25
Podziękował: 6 razy
Podziękowań: 9 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka

Jak obsługiwać nbox z enigma2?

Postprzez kaspian » 9 lut 2014, o 12:39

Spoko dałem opis bo i często ludziska mają problemy.Teraz na przyszłosc dostaniesz dane musisz wpisać do oscama 1.20.7cos minimum.Edycje readerów itd wykonujesz najlepiej przez web panel oscama. Adresip dekodera:8888
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 379
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

Jak obsługiwać nbox z enigma2?

Postprzez creatiwe » 14 lut 2014, o 20:43

Witam!! Podepne sie do tego tematu bo mam podobny problem. Migrowalem do smart hd noi dostałem nboxa bska za 1 zeta. Nie spodobal mi sie ten dekoder,meczylem sie z nim przez rok,mialem juz kupic inny ale gdzies przeczytalem o enigmie 2 noi wyslalem go do przerobki.Myslałem ze po przerobce włoże karte i bedzie hulało a tu nie ma platnych kanałow.Z gory zaznacze że chodziło mi o to po tej przerobce zeby byla nowa grafika,moge dowolnie ustawic liste, czy epg itp,bo jestem za zielony zeby bardziej sie w to zaglebiac, a tu po przeczytaniu paru postow jestem przerazony,jakies oscamy,rsa karty.W styczniu opłaciłem smarta na 6 miesiecy tak że karta jest aktywna,dzwonilem do operatora,powiedzialem ze dekoder wrocił od naprawy i nie chodza kodowane wiec kazal mi ustawic na tvp1 hd i czekac oni wysylaja uprawnienia noi nie dotarły a minął tydzien. nie wiem co robic, może mi ktos pomoże a bylbym wdzięczny. Dodam ze sygnal naprzyklad na tvn hd jest taki:snr-88%,agc-60%,bfr-5,2e,tak że antena ustawiona nie bogato.pomóżcie!!!
Avatar użytkownika
creatiwe
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 22
Dołączył(a): 12 lut 2014, o 20:25
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 4 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: SMART HD+


Opcje

Poprzednia stronaNastępna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u