Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

Jak obsługiwać nbox z enigma2?

Jak obsługiwać nbox z enigma2?

Postprzez Pan eFka » 21 kwi 2014, o 17:25

Odblokuj emm wszystkie.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Jak obsługiwać nbox z enigma2?

Postprzez aazmath » 21 kwi 2014, o 17:29

Troszkę jaśniej? Gdzie musze wejść?

Chodzi o zmiane wpisu blockemm z -1 na -0 ? w oscam.server?

Obrazek


tak wyglada to teraz...
Avatar użytkownika
aazmath
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 41
Dołączył(a): 5 kwi 2014, o 20:14
Podziękował: 3 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T

Jak obsługiwać nbox z enigma2?

Postprzez Pan eFka » 22 kwi 2014, o 13:24

Tak, dokładnie
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Jak obsługiwać nbox z enigma2?

Postprzez aazmath » 22 kwi 2014, o 13:52

Obrazek

Czyli tak powinnien wygladać?
Avatar użytkownika
aazmath
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 41
Dołączył(a): 5 kwi 2014, o 20:14
Podziękował: 3 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T

Jak obsługiwać nbox z enigma2?

Postprzez Pan eFka » 22 kwi 2014, o 14:04

Przy saveemm-s daj 1
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Jak obsługiwać nbox z enigma2?

Postprzez aazmath » 22 kwi 2014, o 14:24

okk i co dalej ;> zmieniłem :)

Teraz to chyba debug4 powinnien normalnie wygladać?
Avatar użytkownika
aazmath
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 41
Dołączył(a): 5 kwi 2014, o 20:14
Podziękował: 3 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T

Jak obsługiwać nbox z enigma2?

Postprzez Pan eFka » 22 kwi 2014, o 14:40

wlacz na cinemax hd

-- Nowy post 22 kwi 2014, 14:41 --

i pokaż logi
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Jak obsługiwać nbox z enigma2?

Postprzez aazmath » 22 kwi 2014, o 15:20

Obrazek

tak jest teraz

Tyle ze potem jak przełączam na logfile to tam nic nie ma... :/

Wpis w oscam.conf wyglada tak

logfile = stdout;/var/log/oscam.log

ale nic poza tym wpisem tam nie ma...
Avatar użytkownika
aazmath
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 41
Dołączył(a): 5 kwi 2014, o 20:14
Podziękował: 3 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T

Jak obsługiwać nbox z enigma2?

Postprzez Pan eFka » 22 kwi 2014, o 17:16

Tu masz zawartość pliku konfiguracyjnego oscam.conf.
Kod: Zaznacz cały
# oscam.conf generated automatically by Streamboard OSCAM 1.20-unstable_svn build #7119
# Read more: http://streamboard.gmc.to/svn/oscam/trunk/Distribution/doc/txt/oscam.conf.txt

[global]
logfile                       = stdout
nice                          = 10
maxlogsize                    = 0
preferlocalcards              = 1
saveinithistory               = 1

[monitor]
hideclient_to                 = 15
appendchaninfo                = 0

[dvbapi]
enabled                       = 1
boxtype                       = none
user                          = dvbapi

[webif]
httpport                      = 8888
httprefresh                   = 10
httpallowed                   = 127.0.0.1,0.0.0.0-255.255.255.225


Dlatego wyskakuje ERROR (no entitlements). Co zauważyłem po czasie.

-- Nowy post 22 kwi 2014, 17:17 --

Jak wrzucisz ten cfg zrestartuj oscama w softcam manager.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Jak obsługiwać nbox z enigma2?

Postprzez aazmath » 22 kwi 2014, o 17:22

ZRobiłem tak jak napisałeś ale w dalszym ciągu jest Error :/ a log dalej pusty
Avatar użytkownika
aazmath
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 41
Dołączył(a): 5 kwi 2014, o 20:14
Podziękował: 3 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T


Opcje

Poprzednia stronaNastępna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u