Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

Jak obsługiwać nbox z enigma2?

Jak obsługiwać nbox z enigma2?

Postprzez kaspian » 9 kwi 2014, o 18:51

Karta po 1 musi byc aktywowana by myslec o liczeniu RSA.
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 380
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

Jak obsługiwać nbox z enigma2?

Postprzez aazmath » 21 kwi 2014, o 10:32

Witajcie, i wybaczcie ze tak długo mnie nie było ale problem z netem miałem...

Na tę chwilę wyglada to tak że nbox na debug 4 pokazuje taki sam log no chyba ze ja robie coś nie tak....:/

Kolejny szkopuł jest taki że sygnał mam na 74% czasami wiecej troche, ale jakości zero. Najdziwniejsze jest to że niektóre kanały głownie FTA jak choćby ESKA działają... ale TVNy itp juz nie...
Avatar użytkownika
aazmath
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 41
Dołączył(a): 5 kwi 2014, o 20:14
Podziękował: 3 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T

Jak obsługiwać nbox z enigma2?

Postprzez Pan eFka » 21 kwi 2014, o 11:48

Zwyczajnie nie masz uprawnień do oglądania tych kanałów i dlatego tak się dzieje. Proponuje zacząć od prawidłowej konfiguracji oscama.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Jak obsługiwać nbox z enigma2?

Postprzez aazmath » 21 kwi 2014, o 11:59

Czyli co muszę zrobić? W tym topicu są gotowe scrypty na nboxa białego? ? Czy gdzieś indziej musze szukać?

OSCAM.SERVER

Kod: Zaznacz cały

[reader]

label = sci0
description = NC+ MIX
protocol = internal
device = /dev/sci0
caid = 0B01
rsakey = [color=#FF0000]BRAK[/color]
ecmwhitelist = 6C,74,76
detect = cd
mhz = 500
ident = 0B01:000000
group = 1
emmcache = 1,3,2
blockemm-unknown = 1
blockemm-u = 1
blockemm-s = 0
blockemm-g = 1


OSCAM CONF

Kod: Zaznacz cały
# oscam.conf generated automatically by Streamboard OSCAM 1.10rc-svn build #5741
# Read more: http://streamboard.gmc.to/svn/oscam/trunk/Distribution/doc/txt/oscam.conf.txt

[global]
usrfile                       = /tmp/oscamuser.log
logfile                       = /tmp/oscam.log
cwlogdir                      = /tmp/cw
disableuserfile               = 0
waitforcards                  = 0
saveinithistory               = 1

[monitor]
port                          = 988
nocrypt                       = 127.0.0.1,10.0.0.0-10.255.255.255,172.16.0.0-172.31.255.255,192.168.0.0-192.168.255.255
aulow                         = 120
hideclient_to                 = 15
monlevel                      = 4
appendchaninfo                = 1

[dvbapi]
enabled                       = 1
boxtype                       = none
user                          = localuser

[webif]
httpport                      = 16001
httpuser                      = username
httppwd                       = password
httprefresh                   = 15
httpallowed                   = 127.0.0.1,10.0.0.0-10.255.255.255,172.16.0.0-172.31.255.255,192.168.0.0-192.168.255.255


OSCAM USER

Kod: Zaznacz cały
# oscam.user generated automatically by Streamboard OSCAM 1.10rc-svn build #5741
# Read more: http://streamboard.gmc.to/svn/oscam/trunk/Distribution/doc/txt/oscam.user.txt

[account]
user                          = localuser
pwd                           = localpwd
group                         = 1
monlevel                      = 0
au                            = 1


A tak wyglada debug4

Obrazek
Avatar użytkownika
aazmath
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 41
Dołączył(a): 5 kwi 2014, o 20:14
Podziękował: 3 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T

Jak obsługiwać nbox z enigma2?

Postprzez Pan eFka » 21 kwi 2014, o 16:42

ogólnie zobacz, że Twój debug4 nie zdążył nawet niczym plunąć. Popatrz na godziny logów. Karta aktywowana?
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Jak obsługiwać nbox z enigma2?

Postprzez aazmath » 21 kwi 2014, o 16:52

tak od paru dni... Co moge zrobić?
Avatar użytkownika
aazmath
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 41
Dołączył(a): 5 kwi 2014, o 20:14
Podziękował: 3 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T

Jak obsługiwać nbox z enigma2?

Postprzez Pan eFka » 21 kwi 2014, o 16:58

Wrzuć ten cfg

OSCAM.SERVER

Kod: Zaznacz cały
# oscam.server generated automatically by Streamboard OSCAM 1.20-unstable_svn build #7119
# Read more: http://streamboard.gmc.to/svn/oscam/trunk/Distribution/doc/txt/oscam.server.txt

[reader]
label                         = nbox-slot
protocol                      = internal
device                        = /dev/sci0
caid                          = 0B01
rsakey                        = 00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
ecmwhitelist                  = 6C,76,74
detect                        = cd
mhz                           = 900
cardmhz                       = 357
ident                         = 0B01:000000
group                         = 1
emmcache                      = 1,3,2
blockemm-unknown              = 1
blockemm-u                    = 1
blockemm-g                    = 1
saveemm-s                     = 1
i odpal oscama 7119
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Jak obsługiwać nbox z enigma2?

Postprzez aazmath » 21 kwi 2014, o 17:06

Okk, zrobione co powinnien zobaczyć? Bo nie zauwazyłem zeby sie coś zmieniło... No chyba ze źle to zrobiłem a było to tak:

DCC tam FTP skasowałem plik oscam.server i zamieniłem go oscam.server z zawartoscią tego wyzej...

Potem na tunerze odpaliłem Softcam/Ci na tunerze, włączyłem oscam7119 " Wykonanie Zakonczone "

Obrazek

Tak wyglada teraz oscam
Ostatnio edytowano 21 kwi 2014, o 17:13 przez aazmath, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
aazmath
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 41
Dołączył(a): 5 kwi 2014, o 20:14
Podziękował: 3 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T

Jak obsługiwać nbox z enigma2?

Postprzez Pan eFka » 21 kwi 2014, o 17:12

Odpal oscama w przeglądarce przelacz na debug 4 przełącz na cinemax hd i zobacz czym będzie pluł. bo 2 lub 3 min.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Jak obsługiwać nbox z enigma2?

Postprzez aazmath » 21 kwi 2014, o 17:17

Obrazek

TAk wyglada na cinemax HD

I oscam sie odświeża co chwile...
Avatar użytkownika
aazmath
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 41
Dołączył(a): 5 kwi 2014, o 20:14
Podziękował: 3 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T


Opcje

Poprzednia stronaNastępna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u