Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Rozwiązany] Ikony kanałów - czyli Picony, wątek dla początkujących

Ikony kanałów - czyli Picony, wątek dla początkujących

Postprzez niemirad » 20 gru 2015, o 00:05

Witajcie !


Podczas przełączania kanałów lub po naciśnięciu info po za nazwą kanału ukazuje się ikona

niestety jest ona w kiepskiej rozdzielczości lub wielkości co powoduje iż jest nie wyraźna :(

czy można to zmienić lub je całkiem wyłączyć ??


Pozdrawiam wszystkich
Niemirad
Avatar użytkownika
niemirad
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 7
Dołączył(a): 6 gru 2015, o 10:36
Podziękował: 4 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Ikony kanałów

Postprzez Pan eFka » 22 gru 2015, o 21:15

Chodzi Ci o picony które są na dole w pasku przy nazwie kanału? Jeśli to te to zawsze można wgrać ładnie prezentujące się ;)
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Ikony kanałów

Postprzez niemirad » 22 gru 2015, o 22:07

No no właśnie :git:

pobrałem już z działu download i spróbuje je wgrać tylko jaki rozmiar ??

i czy drembox to idealny do tego program ?

Pozdrowienia
4all
Avatar użytkownika
niemirad
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 7
Dołączył(a): 6 gru 2015, o 10:36
Podziękował: 4 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Ikony kanałów

Postprzez Pan eFka » 23 gru 2015, o 15:45

Ikony możesz wgrać za pomocą każdego klienta ftp np. filezilla.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Ikony kanałów

Postprzez kaspian » 23 gru 2015, o 20:23

Ja tam używam total comandera( wiem może kwestia przyzwyczajenia) :pijaki:
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 380
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

Ikony kanałów

Postprzez niemirad » 23 gru 2015, o 22:42

a czy jakąś instrukcję jak to zrobić mogę Was prosić ,
tzn rozumiem jak połączyć się z nobx przez program tylko nie wiem co do jakiego folderu trzeba wgrać
no i jaka rozdzielczość tych picon


z góry dziękuje :git:
Avatar użytkownika
niemirad
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 7
Dołączył(a): 6 gru 2015, o 10:36
Podziękował: 4 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Ikony kanałów

Postprzez kaspian » 24 gru 2015, o 16:12

Minimum własnej inwencji program ci znajdzie szukasz katalogu picon.W każdym sofcie jest inaczej. ;(
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 380
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

Re: Ikony kanałów

Postprzez Pan eFka » 25 gru 2015, o 09:43

Kod: Zaznacz cały
Usr/share/enigma2/picon
a z rozdzielczoscia picon sam kombinuj.

Wysłane z mojego INSIGNIA_500 przy użyciu Tapatalka
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Ikony kanałów

Postprzez niemirad » 27 gru 2015, o 20:38

Dziękuję kolegom mam pierwszy sukces :jupi:

Pozdrówka 4all
Avatar użytkownika
niemirad
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 7
Dołączył(a): 6 gru 2015, o 10:36
Podziękował: 4 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+


Opcje


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


stat4u