Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

F300 - sygnał tylko przy pierwszej instalacji

Jeżeli masz jakieś problemy techniczne i potrzebujesz pomocy? Napisz tutaj.

F300 - sygnał tylko przy pierwszej instalacji

Postprzez kicha93 » 7 lip 2014, o 17:43

Witam, mam dziwny problem.
Wersja oprogramowania jest wyższa niz 10.2111, a mianowicie 14.coś, więc to nie wina starego oprogramowanai jak wyczytałem.
Problem polega na tym, że przy pierwszej instalacji sygnał pokazuje się bardzo dobry, jak i jakość.
Natomiast po wcisnięciu szukaj kanałów, znajduje 0. I Juz w menu patrząc sygnał pokazuje jego brak, kanałów ręcznie znaleźć też nie mogę. Nie wiem co robić.
Jest ustawione na HotBirda, brak portu ustawionego, LNB czy jakoś tak włączone.
Spotkał się ktoś z takim problemem albo wie o co może chodzić?
Avatar użytkownika
kicha93
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 2
Dołączył(a): 7 lip 2014, o 13:48
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: Cyfrowy Polsat

F300 - sygnał tylko przy pierwszej instalacji

Postprzez Pan eFka » 7 lip 2014, o 19:56

Proponuje przywrócić ustawienia fanryczne dekodera. Wybrać aktualizacje software przez satelitę i zobaczyć czy jest aktualne. Możesz zrobić również ręczną aktualizację jeśli posiadasz soft. Podłączałeś inny dekoder aby wykluczyć sprawność swojej instalacji sat?
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

F300 - sygnał tylko przy pierwszej instalacji

Postprzez Blacha » 7 lip 2014, o 20:18

Kiedyś miałem podobną sytuację jak mi padł konwerter.
Obrazek
Avatar użytkownika
Blacha
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 27
Dołączył(a): 20 sie 2013, o 19:24
Lokalizacja: BDG
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 1 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: Cyfrowy Polsat

F300 - sygnał tylko przy pierwszej instalacji

Postprzez DominiK » 7 lip 2014, o 20:21

Jaki konwerter zastosowałeś do swojej instalacji?
Czy aby na pewno jest dobrze ustawiony kąt konwertera ?
Jakiej wielkości posiadasz antenę ?
Obrazek
nBox @ BZXB + NC+ na karte
Technologie to nasze życie!
Avatar użytkownika
DominiK
Mod Team
Mod Team
 
Posty: 573
Dołączył(a): 18 lis 2012, o 15:23
Lokalizacja: Wieliczka
Podziękował: 65 razy
Podziękowań: 11 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T

F300 - sygnał tylko przy pierwszej instalacji

Postprzez kicha93 » 8 lip 2014, o 09:24

Było tak:
Cała instalacja była podłączona i działała w jednym miejscu, z danym TV itp.
Przeniosłem ją(przemontowałem) w inne miejsce, inny kabel itp.
I od tego czasu taki stan rzeczy, ustawienia były przywracane, spróbuję zrobić to z innym dekoderem i zobaczę, także popróbuję kąt.
Avatar użytkownika
kicha93
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 2
Dołączył(a): 7 lip 2014, o 13:48
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: Cyfrowy Polsat

Re: Odp: F300 - sygnał tylko przy pierwszej instalacji

Postprzez Pan eFka » 8 lip 2014, o 13:29

Jeśli przenosił tez antenę to musisz ją dokładniej ustawić podejrzewam ze problem leży w źle ustawionej antenie.

Wysyłane z mojego LG-D605 za pomocą Tapatalk 2
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T


Opcje


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u