Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Problem] ENIGMA2 się zacina

ENIGMA2 się zacina

Postprzez loliszcze » 21 lut 2014, o 19:27

Kartę mam "N". Jak wchodzę w informacje o tunerze to pojawia się logo OPENPLi. i tyle:)

Skąd mogę pobrać te wszystkie aktualizacje. Oczywiście backupa zrobię.

Dzięki za pomoc.
Avatar użytkownika
loliszcze
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 15
Dołączył(a): 20 lut 2014, o 19:40
Podziękował: 7 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

ENIGMA2 się zacina

Postprzez Pan eFka » 21 lut 2014, o 21:04

Pierwsze rzecz jaką zrób to zaloguj się na tuner i skopiuj sobie z katalogu /var katalog /keys Z linka który Ci wcześniej podałem pobierasz i kopiujejsz wersje nand. Pliki wrzucasz na pena. Odłączacz tuner od prądu podłączasz pena do USB w tunerze naciskasz power i trzymajac power podłączasz tuner do prądu. Po pojawieniu się napisu PROG puścić klawisz POWER -> od tego momentu zaczyna się wgrywanie nowego oprogramowania do NAND;
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

ENIGMA2 się zacina

Postprzez loliszcze » 23 lut 2014, o 18:07

Dziękuje za informacje.

Zaraz się zabiorę za wgranie softu.

Proszę o informacje gdzie mam wrzucić ten fix TVN?

Czy po wgraniu softu NAND, będę musiał gdzieś coś jeszcze zmieniać?

Boję się że mogę nie mieć w ogóle tv:)
Avatar użytkownika
loliszcze
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 15
Dołączył(a): 20 lut 2014, o 19:40
Podziękował: 7 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

ENIGMA2 się zacina

Postprzez harold » 23 lut 2014, o 19:02

Jeżeli wgrasz od nowa image to będziesz go musiał tylko od nowa ustawić, ale jeśli skopiujesz te pliki o których pisał Pan efka to konfiguracja czytnika kart będzie i kanały będziesz miał. Jedynie będziesz musiał ustawić jakiś wygląd, ustawienia hdd jeśli masz i wiatraka:)

-- Nowy post 23 lut 2014, o 19:05 --

Gdzie masz wrzucić TVN fix jest napisany cały poradnik, jak to zrobić i gdzie wrzucić, a jeśli będziesz wrzucał OpenPLi nowe te co napisał Pan efka to tam już TVN fix jest zaimplementowany.
"Bóg nie ma głupcom za złe, że się nie uczą, lecz ma za złe mądrym, że nie uczą głupców."
Avatar użytkownika
harold
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
 
Posty: 56
Dołączył(a): 12 paź 2013, o 09:21
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 5 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

ENIGMA2 się zacina

Postprzez loliszcze » 23 lut 2014, o 19:18

Jestl lipa.

Przy próbie wgrania. Trzymam POWER pojawia się napis PROG i po chwili nic się nie dzieje i wywala FAIL:(
Avatar użytkownika
loliszcze
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 15
Dołączył(a): 20 lut 2014, o 19:40
Podziękował: 7 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

ENIGMA2 się zacina

Postprzez Pan eFka » 23 lut 2014, o 21:03

Jakie pliki masz na pendrive? Jak go formatowałeś?
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

ENIGMA2 się zacina

Postprzez loliszcze » 23 lut 2014, o 21:06

No tylko te trzy NAND. Formatowanie ` szybkie`
Avatar użytkownika
loliszcze
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 15
Dołączył(a): 20 lut 2014, o 19:40
Podziękował: 7 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

ENIGMA2 się zacina

Postprzez Pan eFka » 23 lut 2014, o 21:10

Formatnij pena programem hp z tego posta i wtedy spróbuj.
enigma-2-przejscie-na-hypreion-v3-roznice-i-problemy-t1202.html?hilit=hp%20tool#p4874
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

ENIGMA2 się zacina

Postprzez pumba_mumba » 23 lut 2014, o 21:54

Daj znać czy coś pomogło jak nie to coś może zaradzimy ;D
Obrazek
Avatar użytkownika
pumba_mumba
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
 
Posty: 80
Dołączył(a): 11 sie 2013, o 15:35
Lokalizacja: Leszno
Podziękował: 1 razy
Podziękowań: 3 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: C+ + DVB-T

ENIGMA2 się zacina

Postprzez loliszcze » 24 lut 2014, o 10:28

Pomogło. Coś tam się teraz dzieje:)

Mam coś takiego "L---2"

-- Nowy post 24 lut 2014, o 10:30 --

Mam coś wcisnąć czy czekam?:)

-- Nowy post 24 lut 2014, o 10:40 --

dobra mam OK i stoi:)

-- Nowy post 24 lut 2014, o 10:58 --

Zaryzykowałem i uruchomiłem dekoder. Wskoczyła ESKA jednak inne kanały nie działają. Wizualnie nic się nie zmieniło.

W soft cam manager mam teraz ustawione automarycznie OSCAM7119_SCI0 a przed aktualizacją miałem MGCAMD 138_NEWCS165

Może to okaże się pomocne.

Co powinienem dalej robić?
Avatar użytkownika
loliszcze
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 15
Dołączył(a): 20 lut 2014, o 19:40
Podziękował: 7 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+


Opcje

Poprzednia stronaNastępna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u