Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Problem] Enigma 2 Brak kanałów na karcie smart HD+

Enigma 2 Brak kanałów na karcie smart HD+

Postprzez Krisrw » 15 lip 2015, o 13:38

Witam mam problem z enigmą 2 mianowicie dopiero co go kupiłem i nie kumam za bardzo tych ustawień,
Kupiłem do niego również kartę TNK smart HD+ została aktywowana brak kanałów z pakietu smart HD+
Moje pytania:
1-Czy ta karta musi być sparowana z dekoderem
2-Czy ta karta posiada RSA
3-Dlaczego po włączeniu niebieskiego guzika -- następnie SoftCam manager dekoder się resetuje i w tym momencie się zacina
4-Programy FTA są,słychać tylko głos a brak obrazu.
Proszę o poradę od czego mam zacząć gdzie i jak poustawiać z góry dzięki pozdrawiam
Avatar użytkownika
Krisrw
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 8
Dołączył(a): 15 lip 2015, o 13:06
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: SMART HD+

Re: Enigma 2 Brak kanałów na karcie smart HD+

Postprzez Pan eFka » 15 lip 2015, o 16:46

Zapchana pamiec nand. Wrzuc od nowa image tylko zrob sobie kopie plikow konfiguracyjnych emu. Karta smart hd nie jest karta parowana.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Enigma 2 Brak kanałów na karcie smart HD+

Postprzez Krisrw » 15 lip 2015, o 20:23

Ok dzięki tylko nie za bardzo wiem jak zrobić kopie plików konfiguracyjnych emu ? szukałem ale nie znalazłem :google:
Avatar użytkownika
Krisrw
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 8
Dołączył(a): 15 lip 2015, o 13:06
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: SMART HD+

Enigma 2 Brak kanałów na karcie smart HD+

Postprzez Pan eFka » 15 lip 2015, o 20:35

Najczęściej
Kod: Zaznacz cały
/var/keys
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Enigma 2 Brak kanałów na karcie smart HD+

Postprzez Krisrw » 15 lip 2015, o 23:21

Ok kopia zrobiona łatwo poszło jeżeli chodzi o to image to masz na myśli OpenPli 8.6 czy OpenPli 9.2.3 która wersja lepsza stabilniejsza ?
Aktualnie posiadam OpenPli 8.6
Avatar użytkownika
Krisrw
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 8
Dołączył(a): 15 lip 2015, o 13:06
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: SMART HD+

Enigma 2 Brak kanałów na karcie smart HD+

Postprzez sebooo222 » 16 lip 2015, o 09:32

ja ci kolego powiem że moim zdaniem OPENPli 8.3 anie jakieś tam inne mam na dwóch tunerach szybki stabilny miły dla oka....dokładną instrukcję znajdziesz między innymi na instrukcje i porady enigma2
Avatar użytkownika
sebooo222
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
 
Posty: 60
Dołączył(a): 18 lut 2015, o 16:32
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 1 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka

Enigma 2 Brak kanałów na karcie smart HD+

Postprzez Krisrw » 16 lip 2015, o 15:58

Wybrałem wersję OpenPli 8.3 wiem jak już ją wgrać tylko mam problem z saveenv żeby pozmieniać dane w update jak to obsłużyć ?

-- Nowy post 16 lip 2015, o 17:12 --

Siedzę nad tym cały dzień :matrix: i nic wymyślić nie mogę :(

-- Nowy post 16 lip 2015, o 18:15 --

Wgrałem OpenPli 8.3 z pendrive wszystko ładnie poszło lecz po uruchomieniu mam czarny obraz bez reakcji na pilota a jest to napewno spowodowane tym że nie mam ustawionych danych w update czy dobrze rozumię ? co dalej mam zrobić ?

-- Nowy post 16 lip 2015, o 18:57 --

Udało mi się zrobić update w tym saveenv łatwo :P ,wcześniej nie działała opcja save to file bo maiłem nie kompletny program ściągnięty lecę dalej zobaczę co wyjdzie :)
Avatar użytkownika
Krisrw
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 8
Dołączył(a): 15 lip 2015, o 13:06
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: SMART HD+

Enigma 2 Brak kanałów na karcie smart HD+

Postprzez kaspian » 16 lip 2015, o 20:33

1.Dlaczego wgrałeś 8.3 z błędami na tvn hd oraz tlc hd oraz kilka innych...
2. Dlaczego nie poczytasz jak uruchomić oscam--->>coś tam przebąkujesz ze reset i gs byly przy wybraniu niebieski--->>usunięty symlink stąd były gs.
3.Jak odpalisz soft i oscama daj priv na gg 190696 i po godzinie 19stej będe mógł zdalnie oscama aktywowac...
4.Czy karta była smsem aktywowana?
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 386
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

Enigma 2 Brak kanałów na karcie smart HD+

Postprzez Krisrw » 17 lip 2015, o 11:48

I dalej nic stoję w miejscu :(
zacznę od nowa co zrobiłem :
1-sformatowałem pena fat32 następnie skopiowałem pliki z openpli_adb5800_v86_29062014_nand na pena dokładnie:
-kernel.img
-rootfs
-update
2-Włożyłem pena do dekodera i trzymając Power włączyłem zasilanie jak wyskoczyło Prog puściłem i ładnie się zainstalowało potwierdzając -OK- reset z prądu.
3.Następnie przy włączeniu zaśilania ładuje się U-Boot 1.3.1 053 i przy kliknięciu strzałkami góra dół mam opcje:
-HDD1
-HDD2
-USB1 with HDD
-USB2 with HDD
-USB1 without HDD
-USB2 without HDD
-USB3 without HDD
-NAND B4Team
-Nand Lamer
-UPDATE USB

Po zaznaczeniu Nand Lamer daje ok i ładuje się Load następnie nbox nastepnie E2 i wyświetla się godzina i czarny obraz nic nie mogę zrobić.
Na penie jak mam te pliki:
-kernel.img
-rootfs
-update
To włączam Generowanie_update saveenv_120311.exe i generuję plik z moimi ustawieniami Update na końcu Update dodaję .img następnie go podmieniam z tym co jest na penie wkładam do nboxa startuje z UPDATE USB i pisze Load i cisza nic nie robi.
Pena mam 4GB fat32
Czy robię to źle ? Co mam dalej zrobić ? Pozdrawiam
Avatar użytkownika
Krisrw
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 8
Dołączył(a): 15 lip 2015, o 13:06
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: SMART HD+

Enigma 2 Brak kanałów na karcie smart HD+

Postprzez Pan eFka » 17 lip 2015, o 20:23

Spróbuj bez .img
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T


Opcje

Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u