Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

Dekodery Cyfrowego Polsatu - pytania, problemy, komentarze

Obrazek
Wszystko na temat dekoderów oraz Platformy Cyfrowego Polsatu.

Re: Dekodery Cyfrowego Polsatu - pytania, problemy, komentar

Postprzez Adrian » 11 paź 2013, o 17:23

Posiadam dekoder Cyfrowego Polsatu T-HD210 i po podłączeniu do telewizora obraz jaki się ukazuje skacze. Co może być problemem?
Avatar użytkownika
Adrian
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 3
Dołączył(a): 11 paź 2013, o 08:40
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: SMART HD+

Re: Dekodery Cyfrowego Polsatu - pytania, problemy, komentar

Postprzez Pan eFka » 11 paź 2013, o 17:30

Proponuje sprawdzić kabel SCART tzw. Euro złączę, bo albo wypięło się z któregoś gniazda albo kabel jest już wyrobiony.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1863
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 170 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Dekodery Cyfrowego Polsatu - pytania, problemy, komentar

Postprzez DominiK » 11 paź 2013, o 17:48

1) Polecam także zaaktualizowanie oprogramowania w dekoderze

2) Przed procesem aktualizacji napisz jaką wersje oprogramowania masz aktualnie.

Aby sprawdzić aktualną wersje oprogramowania wejdź w opcję "Informacja o dekoderze", dostępną w menu głównym dekodera.

Oprogramowanie z dnia: 19.03.2013 v. 1.38.1.0
Kod: Zaznacz cały
http://www65.zippyshare.com/v/81029919/file.html

Kod: Zaznacz cały
http://egofiles.com/eGMZb56XTe0sMTYg/thd_1000_soft_19032013.zip


3) Instrukcja aktualizacji:

1.Pobrany plik z aktualizacją oprogramowania należy umieścić luzem (bez zakładania osobnego folderu) na pamięci przenośnej USB (np. pendrive). UWAGA! Na pamięci przenośnej USB powinien znajdować się tylko jeden plik z rozszerzeniem .d14 lub .D14. W przeciwnym wypadku aktualizacja oprogramowania może się nie powieść. Pamięć przenośna musi być sformatowana w systemie plików FAT lub FAT32, inaczej aktualizacja nie będzie widoczna.

2.Pamięć przenośną USB zawierającą plik aktualizacji należy podłączyć do jednego z dwóch portów USB znajdujących się na dekoderze (na panelu tylnym lub na panelu przednim dekodera).
Po podłączeniu pamięci przenośnej USB, z menu głównego dekodera (dostępnego po wybraniu przycisku "Menu" na pilocie zdalnego sterowania), należy przejść do podmenu "Ustawienia" (w razie potrzeby należy wprowadzić czterocyfrowy kod PIN). W kolejnych krokach należy wybrać podmenu "Aktualizacja oprogramowania" oraz "Aktualizacja oprogramowania z dysku USB". Następnie należy postępować zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie.

UWAGA! Podczas procesu aktualizacji oprogramowania pamięć przenośna USB nie powinna być odłączana od dekodera. Nie należy również wyłączać zasilania dekodera.

Po pomyślnym procesie aktualizacji oprogramowania dekoder uruchomi się ponownie w trybie normalnej pracy. Po uruchomieniu dekodera można odłączyć pamięć USB.
Avatar użytkownika
DominiK
Mod Team
Mod Team
 
Posty: 573
Dołączył(a): 18 lis 2012, o 15:23
Lokalizacja: Wieliczka
Podziękował: 65 razy
Podziękowań: 11 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: DVB-T

Dekodery Cyfrowego Polsatu - pytania, problemy, komentarze

Postprzez Piotrek » 23 paź 2013, o 17:23

Czy dekodery od CP (z dyskiem wewnętrznym lub z zewnętrznym firmowym od CP) potrafią nagrać napisy dołączane do filmów czy programów? Najprawdopodobniej są to napisy dla osób niesłyszących - mi jednak chodzi o cele edukacyjne. Mój echostar dvr-747 tego nie potrafi. Słyszałem, że Fergusony to robią ale nie wiem czy działa ta opcja z modułem
Avatar użytkownika
Piotrek
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 2
Dołączył(a): 18 paź 2013, o 08:12
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK HD + DVB-T

Dekodery Cyfrowego Polsatu - pytania, problemy, komentarze

Postprzez DominiK » 23 paź 2013, o 17:51

Nie wiem dokładnie jak to jest , ale z tego co wiem to CP ma chyba parowane dekodery z kartami dostępowymi , ale na 100% odopwiedź musisz poczekać aż wypowie się Pan eFka , bo ja nigdy z CP nie miałem doczynienia.
Avatar użytkownika
DominiK
Mod Team
Mod Team
 
Posty: 573
Dołączył(a): 18 lis 2012, o 15:23
Lokalizacja: Wieliczka
Podziękował: 65 razy
Podziękowań: 11 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: DVB-T

Dekodery Cyfrowego Polsatu - pytania, problemy, komentarze

Postprzez Pan eFka » 23 paź 2013, o 21:03

Jeżeli chcesz wziąć moduł CI z CP to na fergusonie zadziała o ile będzie miał slot na taki moduł. Na org sofcie w fergusonie nagrywanie tekstu z kanału nie jest możliwe, ponieważ nagrywa tylko aktywną ścieżkę dźwiękową :)
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1863
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 170 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Dekodery Cyfrowego Polsatu - pytania, problemy, komentarze

Postprzez Michal » 24 paź 2013, o 15:07

Otóż dziś dostałem od CP dekoder HD 6000 i HD3000 do multiroomu. Do HD 6000 podłączyłem wszystkie 3 kable. Po włączeniu dekodera pisało mi, że brak sygnału. Chciałem zastosować ustawienia fabryczne i w mocy i sygnale anteny pasek jest " nie naładowany". W czym tkwi problem?
Avatar użytkownika
Michal
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 2
Dołączył(a): 19 paź 2013, o 17:37
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK HD + DVB-T

Dekodery Cyfrowego Polsatu - pytania, problemy, komentarze

Postprzez DominiK » 24 paź 2013, o 17:11

Jakie 3 kable ? Możesz sprecyzować dokładnie chodzi ? Tak samo napisz co masz na myśli pisząc że pasek jest "nie naładowany"
Avatar użytkownika
DominiK
Mod Team
Mod Team
 
Posty: 573
Dołączył(a): 18 lis 2012, o 15:23
Lokalizacja: Wieliczka
Podziękował: 65 razy
Podziękowań: 11 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: DVB-T

Dekodery Cyfrowego Polsatu - pytania, problemy, komentarze

Postprzez Adrian » 27 paź 2013, o 11:18

Korzystam z modułu cam starej wersji i kilku dni nie mam dostępu do kanału Polsat Sport HD (kanał zakodowany), wczoraj ponawiałem uprawnienia poprzez ICOK niestety bez rezultatu dziś zadzwoniłem na infolinie i kanału wciąż brak. Sytuacja podobna ma miejsce także z kanałem Polsat Sport Extra HD, którego to moje oczy nie widziały nigdy, od początku był zakodowany po kilkunastu telefonach w tej sprawie nic się nie zmieniło także przyzwyczaiłem się do tego i sprawę odpuściłem. Sytuacja z PSH niepokoi mnie bardziej, bo ten oglądam dość często a na wersję SD raczej patrzeć ciężko. Jest jakiś sposób na przywrócenia kanału?
Avatar użytkownika
Adrian
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 3
Dołączył(a): 11 paź 2013, o 08:40
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: SMART HD+

Dekodery Cyfrowego Polsatu - pytania, problemy, komentarze

Postprzez DominiK » 27 paź 2013, o 12:00

Problem dobrze znany CP. Zostaje ci wymiana modułu CAM na nowy + próba aktualizacji oprogramowania w dekoderze.
Avatar użytkownika
DominiK
Mod Team
Mod Team
 
Posty: 573
Dołączył(a): 18 lis 2012, o 15:23
Lokalizacja: Wieliczka
Podziękował: 65 razy
Podziękowań: 11 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: DVB-T


Opcje

Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u