Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Problem] Brak uprawnień, brak sofcam manager

Brak uprawnień, brak sofcam manager

Postprzez mufcmetallica » 17 gru 2014, o 12:19

Jak w temacie. Wgrałem ostatnio uboota b4t i image Enigma2 Hyperion v4. Wszystko ładnie chodzi ale na poprzednim systemie mogłem wejść w Softcam manager i miałem tam jakieś konfiguracyjne pliki. Teraz nie mam ani softcam managera ani plików.
Jest jakiś sposób na wgranie tego pomijając ftp ?
Drugi problem to właśnie ftp, nie mogę się połączyć z Boxem np programem DCC E2. Jesli wpisze adres boxa w przegladarke wyswietla sie ten program do steamingu i sterowania boxem (pilot) . Proszę o jakieś porady męczę się już z tym 3 dni a w tamtym temacie nikt nic nie pisał. Pozdrawiam.
Avatar użytkownika
mufcmetallica
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 5
Dołączył(a): 10 gru 2014, o 12:57
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T

Brak uprawnień, brak sofcam manager

Postprzez Pan eFka » 20 gru 2014, o 12:34

mufcmetallica napisał(a):Jak w temacie. Wgrałem ostatnio uboota b4t i image Enigma2 Hyperion v4. Wszystko ładnie chodzi ale na poprzednim systemie mogłem wejść w Softcam manager i miałem tam jakieś konfiguracyjne pliki. Teraz nie mam ani softcam managera ani plików.
Jest jakiś sposób na wgranie tego pomijając ftp ?


W softcama wejdziesz dwa razy naciskając niebieski przycisk na pilocie. A oscama pobierzesz jak wejdziesz w menu -> pluginy -> u tam jest pobierz. Tylko musisz go odszukać wg. kategorii.

mufcmetallica napisał(a):Drugi problem to właśnie ftp, nie mogę się połączyć z Boxem np programem DCC E2. Jesli wpisze adres boxa w przegladarke wyswietla sie ten program do steamingu i sterowania boxem (pilot) . Proszę o jakieś porady męczę się już z tym 3 dni a w tamtym temacie nikt nic nie pisał. Pozdrawiam.


Zawsze korzystam z filezilli do ftp i nigdy nie miałem z nią problemów. Jesteś pewny że dobre ip wpisujesz i nazwe usera + hasło?
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Brak uprawnień, brak sofcam manager

Postprzez mufcmetallica » 21 gru 2014, o 00:14

Nie mogę wejść do managera mimo że naciskam niebieski przycisk. A oscam ściągnąłem w pluginach i tez nic niby poprawnie się zainstalował ale dalej dupa zbita. A co do FTP to na 100 pro wpisuje wszystko ok bo jak łącze się przez przeglądarkę to mogę sterować boxem np. Zmiana kanału. Jest komunikat że zle hasło lub login mimo że wpisuje to podane w paczce z plikami image itp itd ;-)
Narazie prace zostały przerwane bo zjaralem wyświetlacz :-[

-- Nowy post 21 gru 2014, o 00:14 --

Nie mogę wejść do managera mimo że naciskam niebieski przycisk. A oscam ściągnąłem w pluginach i tez nic niby poprawnie się zainstalował ale dalej dupa zbita. A co do FTP to na 100 pro wpisuje wszystko ok bo jak łącze się przez przeglądarkę to mogę sterować boxem np. Zmiana kanału. Jest komunikat że zle hasło lub login mimo że wpisuje to podane w paczce z plikami image itp itd ;-)
Narazie prace zostały przerwane bo zjaralem wyświetlacz :-[
Avatar użytkownika
mufcmetallica
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 5
Dołączył(a): 10 gru 2014, o 12:57
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T

Brak uprawnień, brak sofcam manager

Postprzez harold » 21 gru 2014, o 01:01

Jeżeli to BSLA to spróbuj odłączyć dekoder od prądu na 2 h i możliwe że znowu zacznie świecić ;) Jakie wpisujesz hasło? i nazwe usera?
"Bóg nie ma głupcom za złe, że się nie uczą, lecz ma za złe mądrym, że nie uczą głupców."
Avatar użytkownika
harold
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
 
Posty: 56
Dołączył(a): 12 paź 2013, o 09:21
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 5 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+


Opcje


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u