Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Rozwiązany] Brak sygnału - Komunikat Dostrojenie Nie Powiodło się

Brak sygnału - Komunikat Dostrojenie Nie Powiodło się

Postprzez Bartol0ll0 » 5 sty 2014, o 10:39

Hej - jak w temacie,po zainstalowaniu softu Hyperion V3 nie potrafię wyłapać sygnału satelity,a przed zmianą softu to działało.Da się to jakoś naprawić ?
Avatar użytkownika
Bartol0ll0
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 41
Dołączył(a): 4 sty 2014, o 11:45
Podziękował: 5 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK HD

Brak sygnału - Komunikat Dostrojenie Nie Powiodło się

Postprzez Pan eFka » 5 sty 2014, o 10:59

Jak masz wykonaną instalację? Jest to zwykły kowerter? Czy masz TWIN(podwójny)? Czy jest zez albo monoblock lub coś z tych rzeczy? Jak skonfigurowałeś tuner?
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Brak sygnału - Komunikat Dostrojenie Nie Powiodło się

Postprzez Bartol0ll0 » 5 sty 2014, o 11:16

Jest to TWIN i zez,a konfiguracja tunera to :
Tryb Konfiguracji --- Prosty
Mode ---DiSEqC A/B
Port A ---HotBird 13.0E
Port B ---Astra 19.2E
Ustaw napięcie i 22KHz ---Tak
Wyślij DiSEqC tylko podczas zmiany satelity ---Nie
Ostatnio edytowano 5 sty 2014, o 11:17 przez Bartol0ll0, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
Bartol0ll0
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 41
Dołączył(a): 4 sty 2014, o 11:45
Podziękował: 5 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK HD

Brak sygnału - Komunikat Dostrojenie Nie Powiodło się

Postprzez Pan eFka » 5 sty 2014, o 11:17

Włącz na TVN odłącz kabel antenowy od dekodera i podłącz.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Brak sygnału - Komunikat Dostrojenie Nie Powiodło się

Postprzez Bartol0ll0 » 5 sty 2014, o 11:23

Nadal to samo
Avatar użytkownika
Bartol0ll0
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 41
Dołączył(a): 4 sty 2014, o 11:45
Podziękował: 5 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK HD

Brak sygnału - Komunikat Dostrojenie Nie Powiodło się

Postprzez Pan eFka » 5 sty 2014, o 11:26

Wysłałem Ci PW :)
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Hyperion V3 - Brak sygnału

Postprzez pumba_mumba » 5 sty 2014, o 11:30

Norma też miałem ten problem. Spróbuj jeszcze włączyć na eskaTV. :) Nie zapomnij wgrać fixa do Tvn :) I zrobić aktualizcję przez Blue Panel.
Obrazek
Avatar użytkownika
pumba_mumba
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
 
Posty: 80
Dołączył(a): 11 sie 2013, o 15:35
Lokalizacja: Leszno
Podziękował: 1 razy
Podziękowań: 3 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: C+ + DVB-T

Hyperion V3 - Brak sygnału

Postprzez Pan eFka » 5 sty 2014, o 12:24

Zapewne problem leży w przełączniku diseqc :) Sam miałem ten problem przy hyperionie i nebuli nawet.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Hyperion V3 - Brak sygnału

Postprzez pumba_mumba » 5 sty 2014, o 13:13

Masz możłiwość zrobienia zdjęcia anteny a dokładniej uchwytu konwerterów w raz z przełącznikiem?
Obrazek
Avatar użytkownika
pumba_mumba
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
 
Posty: 80
Dołączył(a): 11 sie 2013, o 15:35
Lokalizacja: Leszno
Podziękował: 1 razy
Podziękowań: 3 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: C+ + DVB-T

Hyperion V3 - Brak sygnału

Postprzez Pan eFka » 5 sty 2014, o 13:32

Jestem ciekaw jeszcze jak wygląda konfiguracja a dokładniej 2 ustawienia

Kod: Zaznacz cały
Możesz jeszcze w ustawieniach tunera czyli w MENU/ustawienia(lub konfiguracja)/Szukanie kanałów/konfiguracja tunera/wybierz swój tuner/  poszukaj opcji Wyslij Diseqc tylko podczas zmiany satelity i daj na tak. Jeżeli to nie pomoże to wyłącz tuner z prądu. Odłącz antene podłącz do prądu jak się załaduje soft w pełni wtedy podłącz antenę.


Wykonaj:
  • Wejdź do menu/Konfiguracja/Szukanie serwisów/ustawienia wyposażenia sat
  • Znajdź Delay after change voltage before switch command
  • Stopniowo zmieniamy wartość, jeśli masz 0020 daj 0040
  • Wykonaj restart enigmy
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T


Opcje

Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u