Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Problem] brak reakcji na zmiane kanału

brak reakcji na zmiane kanału

Postprzez Matt26 » 23 paź 2014, o 11:53

Witam. Mam dekoder NBox z wgraną Enigmą i mam problem gdy odlądam coś na TV i w tym samym czasie wezmę wejdę poprzez przeglądarke na PC na IP dekodera lub przez aplikacje na Androida to w lewym górnym rogu na TV pokazują się sześć kwadratów jakby coś się ładowało i tak cały czas.
Avatar użytkownika
Matt26
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 4
Dołączył(a): 23 paź 2014, o 08:32
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T

brak reakcji na zmiane kanału

Postprzez Pan eFka » 23 paź 2014, o 15:15

Jaki uboot jaki image?
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

brak reakcji na zmiane kanału

Postprzez Matt26 » 23 paź 2014, o 23:24

Przepraszam a jak to sprawdzic? Dekoder juz dostalem z enigma.
Avatar użytkownika
Matt26
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 4
Dołączył(a): 23 paź 2014, o 08:32
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T

brak reakcji na zmiane kanału

Postprzez harold » 25 paź 2014, o 08:21

W menu masz info o image. Lub odłącz z prądu i po kolei powiedz nam o się wyświetla na wyświetlaczu dekodera oraz na tv.
"Bóg nie ma głupcom za złe, że się nie uczą, lecz ma za złe mądrym, że nie uczą głupców."
Avatar użytkownika
harold
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
Młody znawca Telewizji Cyfrowej
 
Posty: 56
Dołączył(a): 12 paź 2013, o 09:21
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 5 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

brak reakcji na zmiane kanału

Postprzez Matt26 » 27 paź 2014, o 09:14

B4TEAM - PKT SVN2874 - PL1 PKT & B4TEAM

A mam jeszcze jedno pytanie. Kiedy podłączam dekoder do TV przez HDMI obraz jest ale jak podłącze do innego TV przez euro to obrazu nie ma.
Avatar użytkownika
Matt26
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 4
Dołączył(a): 23 paź 2014, o 08:32
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T

Re: Odp: brak reakcji na zmiane kanału

Postprzez Pan eFka » 27 paź 2014, o 20:19

Zmień ustawienie wyjścia sygnału na scart i będzie wtedy na innym tv.

Wysyłane z mojego LG-D605 za pomocą Tapatalk 2
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

brak reakcji na zmiane kanału

Postprzez Matt26 » 5 lis 2014, o 11:47

No dobrze działa. A czy ktoś wie dlaczego dekoder się zawiesza?
Avatar użytkownika
Matt26
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 4
Dołączył(a): 23 paź 2014, o 08:32
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T

Re: brak reakcji na zmiane kanału

Postprzez Pan eFka » 5 lis 2014, o 18:14

Nikt nie jest jasnowidzem. Nie wiem jaka masz konfigurację jaki soft i co jest w Twojej instalacji.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

brak reakcji na zmiane kanału

Postprzez we9001 » 13 lis 2014, o 10:34

Przepraszam jestem nowym forumowiczem i podpinam się pod temat. Mój problem polega na tym, że nie mogę nagrywac w trakcie oglądania z innego kanału. Mój sprzęt: Enigma 2013-03-31-master, Version: Relese 8.3.0 2013-05-23, Wersja frontprocesora : 0, Tunery: stb0899, w softCamManager v1.0 działa tylko mgcamd135_newcs_sci0_PhoenixUSB, są jeszcze oscamy: 4709, 7119, 8648 (nie działją lub nie umiem włączyć). Nie wiem jak sobie z tym poradzić. Tunery podłączone dwoma kablami do Twina. Z góry dzięki za pomoc ( szczegółową jeśli można ) jestem w tym temacie laikiem.
Avatar użytkownika
we9001
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 2
Dołączył(a): 11 lis 2014, o 15:33
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Re: brak reakcji na zmiane kanału

Postprzez Pan eFka » 13 lis 2014, o 18:35

Przejdz na oscam i będzie obsługa dwóch glowic.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T


Opcje

Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u