Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

brak obrazu jest dzwiek

brak obrazu jest dzwiek

Postprzez greeg21 » 10 gru 2014, o 20:22

mam problem z nbox e2 nie ma obrazu jest dzwiek dokladnie taki sam problem jak tutaj topic1301.html
jak chce wgrac soft wyskakuje mi fail, probowalem wgrac ubota i to samo fail :( co mam zrobic, uzylem pendrive 32 gb i 8gb i dalej tosamo...

-- Nowy post 10 gru 2014, o 20:54 --

udalo sie zrobilem, poprostu zrobilem pelen format pendrive 8 gb fat 32 i wszystko od poczatku chodzi jak nalezy :)
Avatar użytkownika
greeg21
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 2
Dołączył(a): 10 gru 2014, o 20:09
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: DVB-T

brak obrazu jest dzwiek

Postprzez lonerr » 11 gru 2014, o 00:07

Witam chyba dołączyłem do osób, które przedobrzyły :)

Mianowicie również posiadłem nbox BLSA czarnego i po zainicjalizowaniu dysku oraz kliknieciu w zmianę GUI mam tylko dzwięk bez obrazu.

Przeczytałem tematy odnośnie rozwiązania i wychodzi ze trzeba na nowo wgrać oscama tak ?

Tylko nie wiem jak zmienić na początku mojego UBOTA -wychodzi iż posiadam U-boot b4t, przycisk power podczas uruchamiania nie działa, tylko nie wiem jaki mam typ pamięci FST czy FSU no i któreog ubota pobrac i skąd

Pomoże ktoś bo szczerze z takimi rzeczami zatrzymałem się na FERGUSONEI 3018 F



Aha co próbowałem i nie pomogło
Usunąłem z katalogu /hdd/ wszystko po za:
lost+found movie music picture
Wykonałem reboot i nic.
Probowałem wywołać z pilota przez przycisk niebieski softcam manager wybieramy mgcamd135 newcs 165 ok i czerwony restart i dekoder z prądu i później przy próbie powrotu na swój oscam od razu green screen i reeboot ,,
Avatar użytkownika
lonerr
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 6
Dołączył(a): 10 gru 2014, o 22:51
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

brak obrazu jest dzwiek

Postprzez greeg21 » 11 gru 2014, o 11:34

sproboj tak jak ja, wgraj na nowo soft ok 10 min, jak wgrywalem to tez mialem problem z wgraniem, na wyswietlaczu pojawial sie fail, jezeli bedziesz mial tosamo, kup nowego pendrive i sformatuj go na fat32 (nie szybkie formatowanie bo nie pojdzie, dlugo to trwa ale warto) i ten pendrive minimum 4gb ja zrobilem na 8gb bo w sklepie nie mieli 4 gb i zaskoczylo, ale przed tym skopiuj pliki z boxa catalog var/keys
Avatar użytkownika
greeg21
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 2
Dołączył(a): 10 gru 2014, o 20:09
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: DVB-T

Re: brak obrazu jest dzwiek

Postprzez Pan eFka » 11 gru 2014, o 19:43

Co do wyswi ewę tlana FAIL wystarczy sformatowac pena programem hp usb format tool. ;)
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

brak obrazu jest dzwiek

Postprzez lonerr » 11 gru 2014, o 19:56

no pliki mam skopiowane z tej ścieżki /var/keys. Nie chce zmieniać ubota bo to nie jest konieczne. Natomiast nie wiem które pliki mam wrzucić na ten pen i spróbować wgrać soft ( jaki soft co się kryje pod tym magicznym soft ...)
Avatar użytkownika
lonerr
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 6
Dołączył(a): 10 gru 2014, o 22:51
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

Re: brak obrazu jest dzwiek

Postprzez Pan eFka » 11 gru 2014, o 20:02

Jezeli to tylko paczka openpli8.3 z fixem do tvnu hd. Wrzucasz 3 pliki z paczki i to tyle. Wlaczasz tuner do aktualizacji zgodnie z wersja uboota.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

brak obrazu jest dzwiek

Postprzez lonerr » 11 gru 2014, o 20:05

mówimy o paczce uboot_b4t_384_fix ??? , która znalazłem na stronie ?
linki do tego softu nie działają ,,,
adb-nbox-f136/enigma2-hyperion-image-by-b4t-pkteam-adb5800-t817.html

-- Nowy post 11 gru 2014, o 23:18 --

No to po długich poszukiwaniach znalazłem chyba upragniony soft:
PKT_NBOX_E2_HYPERION_v4_NAND

z tym, że po sformatowaniu pendrive 8 GB samsung Cruzer programem HP USB DISK Storage i przerzuceniu 3 plików.
rootfs
uImage
update

Nic się nie nie dzieje po włożeniu pena do USB i podłączeniu do pradu ... uruchamia się tuner i jest tylko dzwięk i brak obrazu :(

Muszę przejść całą ścieżkę zdrowia ? wgrać ubota ? potem env ? na konieć soft do Nanda ??
Avatar użytkownika
lonerr
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 6
Dołączył(a): 10 gru 2014, o 22:51
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

Re: brak obrazu jest dzwiek

Postprzez Pan eFka » 12 gru 2014, o 19:45

Hyperion na zwyklym ubocie nie pojdzie. Chyba ze masz b4t. Jezeli masz uboot lam e'er rka sciagaj openpli o ktorym pisalem wczesniej.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

brak obrazu jest dzwiek

Postprzez lonerr » 13 gru 2014, o 14:44

po restarcie tunera
1. napisz B4TECH
2. NAND lamerek - tuner się uruchamia ale nie ma obrazu, jest tylko dzwiek.

Podczas uruchamiana tunera po tym pierwszym napisie B4TECH mogę zmienić strzałkami na tunerze z NANA lamerek , na NAND B4T, HHD 1, HDD2, USB without HDD 1 itd itd i jest też opcja UPDATE USB i takową wybieram, pen włożony z 3 plikami update.img, kernel.img, rootfs.img i klikam OK.
Trzy pliki były próbą wgrania softy OpenPLI9.3 HuperionV4 i zadna próba nie poszła ..... tuner stoi z napisem UPDATE USB i nic dalej .....

-- Nowy post 15 gru 2014, o 20:08 --

Dobra to sam sobie odpowiem, Instrukcja fajnie napisana, ale jeżeli chodzi o wgrywanie to nie trzymajmy się sztywno ze trzeba wrzucić 3 pliki.
w zależności jaki mamy NAND najlepiej pakować na pena wszystko co jest i zwrocic uwagę aby plik update był zarówno w wersji update.img jak i bez rozszerzenia.

OpenPli chodzi na NAND lamerek bez problemu, aktualizacja 7 minut
Avatar użytkownika
lonerr
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 6
Dołączył(a): 10 gru 2014, o 22:51
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

brak obrazu jest dzwiek

Postprzez Pan eFka » 15 gru 2014, o 20:09

Do startu z USB najlepszy jest obraz z hdclona.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T


Opcje


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u