Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Problem] Brak numeru kanału na wyświetlaczu!

Brak numeru kanału na wyświetlaczu!

Postprzez lukaskalh » 10 paź 2015, o 22:29

Pomocy! Mam problem z dekoderem. Na wyświetlaczu dekodera cały czas mam ” E2 „, nie widać numeru kanału. Napis ” E2 ” nie wyłącza się nawet jak próbuje wyłączyć dekoder z pilota (w związku z tym nie widać czy dekoder jest włączony czy wyłączony). Próbowałem restartować enigma2 z pilota jak i wyciągać z gniazdka i włączać jeszcze raz. Zaznaczam, że wszystkie kanały chodzą prawidłowo i menu z pilota też chodzi prawidłowo.
Avatar użytkownika
lukaskalh
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 2
Dołączył(a): 10 paź 2015, o 22:22
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Kobieta
Korzystam z: nc+ + DVB-T

Brak numeru kanału na wyświetlaczu!

Postprzez kaspian » 11 paź 2015, o 14:20

Poszukaj w Menu ustawień vdf i temu podobne odpowiadają za wyświetlacz.Najprawdopodobniej to będzie powodem;)
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 379
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

Re: Brak numeru kanału na wyświetlaczu!

Postprzez Pan eFka » 12 paź 2015, o 17:48

Jezeli soft openpli to wcisnij zolty na pilocie i tam byly ustawienia wyswietlacza.

Wysłane z mojego INSIGNIA_500 przy użyciu Tapatalka
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Brak numeru kanału na wyświetlaczu!

Postprzez lukaskalh » 24 paź 2015, o 11:04

Niestety nadal nic nie mogę zdziałać z tym problem wyświetlacza. Nie mogę znaleźć ustawień wyświetlacza i poradzić sobie z problem (ciągłbym E2 na wyświetlaczu).

Natomiast po wciśnięciu żółtego przycisku na pilocie nie ma żadnych ustawień wyświetlacza.

Proszę o pomoc, jestem laikiem w tych kwestiach. Jeżeli jest to możliwe i ktoś miałby czas to mógłby napisać mniej więcej jak to naprawić krok po kroku.
Avatar użytkownika
lukaskalh
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 2
Dołączył(a): 10 paź 2015, o 22:22
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Kobieta
Korzystam z: nc+ + DVB-T

Brak numeru kanału na wyświetlaczu!

Postprzez Lucek » 24 paź 2015, o 23:58

Miałem podobny problem.Po wyszukaniu listy kanałów przez tuner (było ich 2016) numer kanału się nie wyświetlał.Mało tego kanały polskie były bardzo rozstrzelone (np.TNT HD był na 47kanale a TVP 1 na 999).Problem znikł po przejściu na listę kanałów NC+. Dodatkowo w opcjach wyświetlacza trzeba sprawdzić czy wybrane jest -Wyświetlaj nr. kanału -Tak. Też się wszystkiego uczę bo tuner nboxa z E-2 mam zaledwie od 4 dni. Tak w ogóle to mam wersję E-2 jakąś dziwną.
Avatar użytkownika
Lucek
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 9
Dołączył(a): 23 paź 2015, o 17:20
Podziękował: 3 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Brak numeru kanału na wyświetlaczu!

Postprzez kaspian » 25 paź 2015, o 09:20

Najprosciej by było gdybyś podał nam jaki tam masz dokladniej soft
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 379
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

Brak numeru kanału na wyświetlaczu!

Postprzez basovy » 18 paź 2016, o 22:42

Witam. Temat wprawdzie z przed roku ale podłączę się bo mam podobny problem. Nbox bska wyświetlacz 4 cyfry, Opli 8,6, na wyświetlaczu świeci się tylko po jednym pionowym segmencie na każdym polu tak to wygląda " ' ' ' ' " takie cztery cętki pionowe, Po włączeniu zasilania jest wyświetlane boot , nand i load a po wyświetleniu na telewizorni enigma2 na wyświetlaczu cętki i nie wyświetla nic innego. Po wyłączeniu tunera z pilota i przy zmianie kanału bez zmian. W ustawianiach wyświetlacza wyświetlaj "numer" po wyłączeniu "godzina" w E2 manager vfd "on". Tuner zakupiony dla znajomego z "drugiego" znanego portalu :-) (na słowo honoru bez prawa zwrotu) , miał wgraną Graterlię i niestety nie przyuważyłem przed wgraniem E2 czy było to samo czy chodził normalnie. Niestety nie mam czasu na eksperymenty bo gość ciśnie :-). Proszę o porady gdzie kopać w sofcie czy rozkręcić śrubki (coś tam kumam jak ktoś palcem pokaże :-) ).
Avatar użytkownika
basovy
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 10
Dołączył(a): 13 lis 2014, o 16:49
Podziękował: 1 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK HD

Brak numeru kanału na wyświetlaczu!

Postprzez Pan eFka » 19 paź 2016, o 21:19

Wgraj do nowa uboota i image.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T


Opcje


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u