Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

Brak kanałów w cabletech urz0083

Dekoder zmienia Ci kolejność kanałów? Nie wiesz dlaczego nie możesz złapać zasięgu DVB-T? To jest miejsce dla Ciebie.

Brak kanałów w cabletech urz0083

Postprzez pablopaolo » 27 sty 2016, o 01:04

Witam. Czy ktoś na forum spotkał się z brakiem możliwości wyszukania kanałów w cabletech urz0083? Tuner działał bez większych problemów, czasami zacinał się jak był słabszy sygnał. Generalnie działał, tatko oglądał jeszcze w nocy TV a rano było już brak sygnału. Zmieniałem oprogramowania z nadzieją, że problem leży w tym miejscu. Ręczne przeszukanie też nic nie daje. Czy możliwe by było, że umarła w nim głowica, jeśli tak czy z innego dekodera dvb-t można podmienić?
Avatar użytkownika
pablopaolo
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 3
Dołączył(a): 27 sty 2016, o 00:47
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: DVB-T

Brak kanałów w cabletech urz0083

Postprzez kaspian » 27 sty 2016, o 16:52

najpierw sprawdz instalację/zasilacz moze sie spalił
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 386
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

Brak kanałów w cabletech urz0083

Postprzez pablopaolo » 30 sty 2016, o 12:35

Instalacja jest sprawna, położony nowy kabel. Drugi podstawiony dekoder na tym samym kablu działa bez problemów.
Avatar użytkownika
pablopaolo
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 3
Dołączył(a): 27 sty 2016, o 00:47
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: DVB-T

Brak kanałów w cabletech urz0083

Postprzez Pan eFka » 31 sty 2016, o 10:46

Jaką masz antenę?
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T


Opcje


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u