Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

Brak kanałów HD / płatnych

Brak kanałów HD / płatnych

Postprzez Bartezz » 20 paź 2016, o 09:59

Witajcie,
mam problem z dekoderem nbox ITI-5800 SX E2. Chodzi o to, że nie mogę wyświetlić kanałów HD albo płatnych. Takie kanały jak POLO TV, ESKA mi działają. Zmieniłem dekoder na drugi z którego korzystają moi rodzice (taki sam) i u mnie wszystko śmiga, zaś gdy ten mój dekoder podłączam do rodziców - u nich działa tak samo jak u mnie wcześniej czyli tylko polo tv, eska itp. Myślałem że to coś z rozdzielczością dekodera ale zmieniam i dalej nic (chyba, że wydaje mi się że zmieniam).
Zastanawia mnie, czy ktoś aby nie sprzedał mi dekodera z zablokowanym dostępem ??

Dzieki z góry za odpowiedzi.
Avatar użytkownika
Bartezz
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 6
Dołączył(a): 20 paź 2016, o 09:49
Lokalizacja: chybie
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Brak kanałów HD / płatnych

Postprzez kaspian » 20 paź 2016, o 16:13

Na forum nie pomożemy bez większej liczby informacji jaki dekoder czy masz karte jaki abonament itd.
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 379
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

Brak kanałów HD / płatnych

Postprzez Bartezz » 21 paź 2016, o 14:00

a więc tak:
ITI-5800S biały (czyt. bez dysku), mam kartę cyfry plus ale w swoim dekoderze korzystam ze splittera. Przekładałem kartę i nic. Przekładałem dekoder z dołu od rodziców i ten od rodziców działał u mnie, a ten mój u rodziców już nie. Próbowałem zmieniać rozdzielczość ale albo nie umiem albo nic to nie dało.
Avatar użytkownika
Bartezz
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 6
Dołączył(a): 20 paź 2016, o 09:49
Lokalizacja: chybie
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Brak kanałów HD / płatnych

Postprzez kaspian » 21 paź 2016, o 18:06

Aby działało jak masz w nim linuxa*e2 musisz uruchomić i ustawić emulator o nazwie oscam* taki plugin pod swoją kartę.
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 379
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

Brak kanałów HD / płatnych

Postprzez Bartezz » 21 paź 2016, o 19:02

A jesteś w stanie jakoś mi wytłumaczyć co, gdzie wcisnąć? Chyba że chodzi o jakieś łączenie się z dekoderem przez kompa - w tym jestem całkowicie zielony. Jesli da się to zrobić z poziomu pilota to proszę powiedz jak.
Mówisz kartę czyli chodzi Ci o kartę abonencką czy splitter? Nie zablokuje karty w ten sposób albo jakoś czegoś nie uszkodze??
Avatar użytkownika
Bartezz
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 6
Dołączył(a): 20 paź 2016, o 09:49
Lokalizacja: chybie
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Brak kanałów HD / płatnych

Postprzez Pan eFka » 22 paź 2016, o 09:14

Myślę, że sprawa opiera się na braku odpalonego oscama wraz z plikami konfiguracyjnymi. xD
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Brak kanałów HD / płatnych

Postprzez Bartezz » 22 paź 2016, o 20:01

A czy tego oscama mogę jakoś odpalić z poziomu pilota??? czy trzeba do tego programu i komputer?
Avatar użytkownika
Bartezz
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 6
Dołączył(a): 20 paź 2016, o 09:49
Lokalizacja: chybie
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Brak kanałów HD / płatnych

Postprzez Pan eFka » 23 paź 2016, o 10:55

Z poziomu pilota odpalisz w zaleznosci od softu najczesciej odbywa się to poprzez przyciśniecie niebieskiego klawisza na pilocie.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Brak kanałów HD / płatnych

Postprzez kaspian » 23 paź 2016, o 16:41

Ale co mu da uruchomienie z menu skoro i tak musi podpiąc sie czy to po ftp aby usunac # w oscam.conf a to do wpisania web panelu pod portem 8888 w pzeglądarke z ip dekodera aby ustawić oscama pod daną karte.
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 379
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

Brak kanałów HD / płatnych

Postprzez Bartezz » 23 paź 2016, o 17:22

aha, czyli rozumiem że bez rzucenia okiem na dekoder przez specjaliste się nie obejdzie?
Avatar użytkownika
Bartezz
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 6
Dołączył(a): 20 paź 2016, o 09:49
Lokalizacja: chybie
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+


Opcje

Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u