Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Problem] brak intenetu w dekoderze nBox E2

brak intenetu w dekoderze nBox E2

Postprzez sanmax » 22 lut 2014, o 15:50

Witam,
mam problem z internetem w nboxie E2, a mianowicie np. w pluginie you tube wybieram jakiś film i zamiast lądowania filmu to wyskakuje napis następna strona i tak w kółko można , dodam ze test sieci pokazuje że wszystko włączone adres IP potwierdzony. W innych aplikacjach typu tvp info pl brak miejsca na dysku. Proszę o pomoc
Avatar użytkownika
sanmax
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 12
Dołączył(a): 11 lut 2014, o 13:53
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T

brak intenetu w dekoderze nBox E2

Postprzez Pan eFka » 22 lut 2014, o 18:46

Gdzie masz wrzucony image? Do nand czy usb? Jaki masz image?
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

brak intenetu w dekoderze nBox E2

Postprzez sanmax » 23 lut 2014, o 09:15

tego to nie wiem jestem zielony w temacie , nbox kupiony gotowy był, wszystko hulało. Teraz chce się troszkę podszkolić w obsłudze, może mógłbyś napisać jak to sprawdzić jak szukać?
Avatar użytkownika
sanmax
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 12
Dołączył(a): 11 lut 2014, o 13:53
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T

brak intenetu w dekoderze nBox E2

Postprzez Pan eFka » 23 lut 2014, o 09:17

Podejżewam, że openpli. Tak jak mają wszyscy wgrane na starcie. Aktualizowałeś Plugin IPTV?
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

brak intenetu w dekoderze nBox E2

Postprzez sanmax » 23 lut 2014, o 09:21

tak aktualizowałem,
Avatar użytkownika
sanmax
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 12
Dołączył(a): 11 lut 2014, o 13:53
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T

brak intenetu w dekoderze nBox E2

Postprzez Pan eFka » 23 lut 2014, o 09:33

Korzystasz przez lan czy wlan w dekoderze?
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

brak intenetu w dekoderze nBox E2

Postprzez sanmax » 23 lut 2014, o 09:42

przez lan
teraz zrestartowałem pluginy i wyskakuje na you tube tylko brak wolnego miejsca w katalogu /hdd/move/
Avatar użytkownika
sanmax
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 12
Dołączył(a): 11 lut 2014, o 13:53
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T

brak intenetu w dekoderze nBox E2

Postprzez Pan eFka » 23 lut 2014, o 09:59

Podłącz pendriva i cache dla plugina daj na pendrive.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

brak intenetu w dekoderze nBox E2

Postprzez kaspian » 24 lut 2014, o 20:01

Aby takie coś nie pokazywało się w przyszłości albo jakiś pendrive zeby buforowało albo w ustawieniach wtyczki iptv( trrybiki) ustaw sobie by nie buforowało rtpmp m3u itd...)
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 383
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

brak intenetu w dekoderze nBox E2

Postprzez sanmax » 25 lut 2014, o 17:20

dzięki super, działa wszystko ok
Avatar użytkownika
sanmax
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 12
Dołączył(a): 11 lut 2014, o 13:53
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+ + DVB-T


Opcje


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u