Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Rozwiązany] Brak dwóch kanałów w graterlia ustawienia oscam

Brak dwóch kanałów w graterlia ustawienia oscam

Postprzez cycu19922 » 15 lut 2016, o 19:05

Mam nBOX 5800s BSKA Tnk HD dwa kanały nie chcą mi działać discovery hd i eurosport hd co mam zrobić mój oscam

#
# main configuration
#

Kod: Zaznacz cały
[global]
disablelog                    = 1
logfile                       = /ram/oscam.log
clientmaxidle                 = 300
nice                          = 10
maxlogsize                    = 512
lb_auto_betatunnel            = 0
ecmfmt                        = c&p/s/i/l:h

[dvbapi]
enabled                       = 1
au                            = 1
pmt_mode                      = 6
user                          = dvbapi

[webif]
httpport                      = 8888
httprefresh                   = 0
httppollrefresh               = 7
httpshowuserinfo              = 1
httpshowcacheexinfo           = 1
httpshowecminfo               = 1
httpallowed                   = 127.0.0.1,192.168.0.0-192.168.255.255,10.0.0.0-10.255.255.255
hideclient_to                 = 60


#
# user configuration
#
Kod: Zaznacz cały
[account]
user                          = dvbapi
pwd                           = dvbapi
au                            = 1
group                         = 1


#
# reader configuration
#
Kod: Zaznacz cały
[reader]
label                         = sci0
emmcache                      = 1,3,31
description                   = czytnik wbudowany standardowy
protocol                      = internal
device                        = /dev/sci0
detect                        = cd
group                         = 1
blockemm-unknown              = 1

[reader]
label                         = sci1
emmcache                      = 1,3,31
description                   = czytnik wbudowany dodatkowy (np w przerobionych 5800 BSLA/BSKA)
enable                        = 0
protocol                      = internal
device                        = /dev/sci1
detect                        = cd
group                         = 1
blockemm-unknown              = 1

[reader]
label                         = phoenix
description                   = czytnik zewnetrzny phoenix na usb (wymaga binarki z "libusb")
emmcache                      = 1,3,31
enable                        = 0
protocol                      = mouse
device                        = /dev/ttyUSB0
detect                        = none
group                         = 1
blockemm-unknown              = 1
Avatar użytkownika
cycu19922
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 3
Dołączył(a): 15 lut 2016, o 18:39
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK HD

Brak dwóch kanałów w graterlia ustawienia oscam

Postprzez Pan eFka » 15 lut 2016, o 23:23

Pokaż jeszcze co masz w oscam.dvbapi.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Brak dwóch kanałów w graterlia ustawienia oscam

Postprzez cycu19922 » 16 lut 2016, o 10:12

Wyświetla mi się tylko File does not exist or no file selected! i w oscam.srvid też tak jest .Ja w tych sprawach jestem trochę zielony :(
Avatar użytkownika
cycu19922
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 3
Dołączył(a): 15 lut 2016, o 18:39
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK HD

Brak dwóch kanałów w graterlia ustawienia oscam

Postprzez kaspian » 16 lut 2016, o 19:06

ecmfmt = c&p/s/i/l:h --->>wywalic poza tym jesteś pewny że masz te dwa kanały z prawidłowej listy?klucz RSA masz??
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 386
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T

Brak dwóch kanałów w graterlia ustawienia oscam

Postprzez cycu19922 » 16 lut 2016, o 20:19

Wyszukałem w fastsearch tą listę i jest chyba dobra bo wszystko działa poza dwoma ,nie wiem gdzie szukać ten rsa??

-- Nowy post 16 lut 2016, o 20:22 --

mam drugi dekoder nie przerobiony ADB 5800s i tam działają wszystkie kanały.
Avatar użytkownika
cycu19922
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 3
Dołączył(a): 15 lut 2016, o 18:39
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: TNK HD

Brak dwóch kanałów w graterlia ustawienia oscam

Postprzez kaspian » 16 lut 2016, o 20:42

Nie to forum.Jeśli jest to dekoder BSKA musisz mieć klucz RSA--->>>odsyłam na inne fora-->>

Te kanały są parowane stąd potrzebne rsa z karty.Jak je wyjąc poszukaj po innych forach.Chyba że mam ci to całkowicie ogarnać zdalnie to gg 190696
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 386
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T


Opcje


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u