Akcesoria do instalacji tv/sat
Kliknij tutaj, aby otrzymać 5% rabatu na co tylko zechcesz.
Serwis laptopów Wrocław
Kliknij tutaj, jeśli szukasz profesjonalnego serwisu.

[Problem] Atr 3B nie da rady wyciągnąć z kartki RSA

Atr 3B nie da rady wyciągnąć z kartki RSA

Postprzez gadzina85 » 13 sty 2015, o 17:18

Karta jest w atr 3b nic nie odpowiada w proenix ,nie czyta jej jest to kartka ze starym czipem została zaktywowana i wszystko uważam że złapała
daty też ,ale niestety działa tylko w dekoderze(proenix sprawdzony wszystkie inne czyta bez problema) i też tam widać wszystkie uprawnienia,ale niestety z tego powodu nie wyciągnę RSA .Ale słyszałem o sposobie wyciągnięcia tego z dekodera w tzw debug4 ,mam procedurkę ale wg niej mam i tak to brzmi:

1. Karta musi pochodzić z tunera nbox BSKA lub BSLA. Musi być aktywowana i napchana EMM typu shared i unique - inne karty dla innych oznaczeń tunerów odpadają!
2. OSCam w wersji co najmniej #7119, a najlepiej możliwie jak najnowsze wersje.
3. W readerze (oscam.server) dla tej karty wpisane jakiekolwiek <rsakey> 128 znakowe, np.:
Cytat:
...
rsakey = 12121212121212121212121212121212121212121212121212121212121212121212121212121212121212121212121212121212121212121212121212121212
...

4. W pliku oscam.conf w sekcji [global] ustawić patametr <logfile> jak poniżej (co pozwoli na spokojne skopiowanie logów w poźniejszym etapie):
Cytat:
...
logfile = stdout;/var/log/oscam.log
...

5. Następnie wykonujemy restart OSCama, po czym wchodzimy na jego web interface.
6. Na zakładce "Status" na samym dole strony przełączamy debug z 0 na 4.
7. W tunerze wybieramy kanał Cinemax HD i logujemy ciemność jakieś 2 do 3 minut.
8. Wchodzimy ponownie na webif na zakładkę "Files>logfile", odnajdujemy log z tychże 2-3 minut ciemności

I tu problem nie mogę u mnie znajeźć zakładki że na jakimś dole mam przełączyć z 0 na 4

niebieskim przyciskiem włanczam menu i jest

1.dream explorer
2.E2 menager
3.graficzny multi EPG
4.oscam status
5.softcam menager
6.zap history browser

no i zgadza się że wchodzę w oscam status i mam

1.podłączeni klienci
2.wszyscy klienci
3.podłączone czytniki
4.plik log - i tu widzę jak lecą uprawnienia z nieba ale to nie są logi w formacie co mnie interesują są w debug0 nie wystarczą do ....
5.info serwera
6.ustawienia serwera

Pytanie gdzie opcja wybrania debug4 ,co u mnie brakuje może oscamstatus za stary ,już kilka dni walczę z tym ale kicha ,nie wiem

może któś to ogarnia bo ja już opadłem ,oklapłem ,dopiero niedawno posmakowałem tych klocków ale wymiękam .

może ktoś pomoże sory że taka ksiązka ale starałem się aby to przedstawić jak najjaśniejnie nie chce nabijać postów
Avatar użytkownika
gadzina85
Świeżyna
Świeżyna
 
Posty: 3
Dołączył(a): 12 sty 2015, o 13:10
Podziękował: 0 razy
Podziękowań: 0 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: nc+

Re: Atr 3B nie da rady wyciągnąć z kartki RSA

Postprzez Pan eFka » 13 sty 2015, o 18:48

Temat jest niezgodny z polskim prawem, wiec zamykam.
Ktoś Ci pomógł? Kliknij guziczek Obrazek .

Obrazek
Antena: Televes 85cm
LNB: MTI Unicable + 1 LNB Legacy
Dekoder: Vu+ SOLO2 + Logitech Harmony 300
TV: LG 42LV470S
Audio: Onkyo TX - 8150 + Pylon Pearl 25 White HG

Obrazek
Avatar użytkownika
Pan eFka
Administracja
Administracja
 
Posty: 1813
Dołączył(a): 14 cze 2012, o 12:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 26 razy
Podziękowań: 165 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: eNka + DVB-T

Atr 3B nie da rady wyciągnąć z kartki RSA

Postprzez kaspian » 11 lip 2015, o 20:57

Ja tylko przypomnę RSA można wyjąc tylko z BSKA oraz BSLA...Wiec nie dziwię się że ci nie odczytało;)PS jak masz pytania to poza forum przez PM
Moja mała stajnia dekoderów

1.VU Solo 4k 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
2.Vu Zero +dysk 64gb (flash) soft openpli 5.0
3.Miraclebox ULTRA 2x Dvbs2+1tb dysk softy różne
4.Nbox BSKA/BSLA soft openpli 8.6 oraz hyperion 4.5

PAY TV:

NC+Universe +history hd+Adwentre TV+HBO+CANAL+ 6x 64,90

CP: full prepaid 166,90
Avatar użytkownika
kaspian
Chętnie pomogę na forum
Chętnie pomogę na forum
 
Posty: 380
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 20:42
Podziękował: 2 razy
Podziękowań: 42 razy
Płeć: Mężczyzna
Korzystam z: NC+ + Cyfrowy Polsat + TNK HD + DVB-T


Opcje


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


stat4u